Osuda ispisivanja antialbanskih grafita u Crvenki

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 01. 2018. | Komentara: 0

Osuda ispisivanja antialbanskih grafita u Crvenki

Crvenka, 19. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje ispisivanje grafita mržnje na privatnom objketu u Crvenki, koji je u vlasništvu lica albanske nacionalnosti.

LSV

Uvredljiva, preteća sadržina grafita ''Za krv-Oliver jan. 2018'' i ''Smrt za Albance'' uznemirila je porodicu u čijem je vlasništvu pekara u Crvenki, na kojoj su osvanuli grafiti.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži hitnu rekaciju države, te pronalaženje i procesuiranje počinilaca.

Raspirivanje međuetničke mržnje u višenacionalnoj Vojvodini je nedoupustivo. Takođe, ne sme se dopustiti da se kriza sa severa Kosova prelije i na druge krajeve Srbije.

LSV očekuje da policijska uprava u Kuli što pre obavesti javnost o detaljima istrage.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga




Forum žena LSV | Utorak, 08. 10. 2013. | Komentara: 0

Bezbednost dece je najvažnija

SOMBOR – Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine započele su akciju o bezbednosti školske dece. Prva u nizu akcija održana je u petak, 4. oktobra ispred Gradske kuće, kada su aktivistkinje putem kratke ankete prolaznike pitale za mišljenje o ovoj aktuelnoj temi i razgovarale o predlozima za poboljšanje trenutne situacije.
Saopštenja | Utorak, 08. 10. 2013. | Komentara: 0

Hitno pronaći napadača iz autobusa na liniji za Temerin

NOVI SAD, 8. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva policiju i sve nadležne organe da hitno pronađu napadača koji je, prema pisanju pojednih portala, verbalno i fizički napao šesnaestogodišnjeg dečaka u gradskom autobusu na liniji za Temerin, samo zato što je govorio na mađarskom jeziku.
Omladina LSV | Utorak, 08. 10. 2013. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da obezbedi mladima pravo na rad

ZRENJANIN – Predsednik Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Nenad Mišković apelovao je danas na gradske čelnike da se problem nezaposlenosti mladih ljudi ne rešava kratkoročnim rešenjima, već da se dugoročno reši sudbina svakog mladog čoveka koji želi da radi i stvara u ovom gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook