Osuda pretnji Nedimu Sejdinoviću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 02. 2019. | Komentara: 0

Osuda pretnji Nedimu Sejdinoviću

Novi Sad, 09. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje smrću koje su juče upućene predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću.

Sejdinović je na fajsbuk stranici „Srbija naša zemlja“ dobio veliki broj pretnji smrću i proterivanjem iz Srbije.

LSV

Pretnje pojedinim građanima Republike Srbije postale su svakodnevica, a čini se da vlast veoma retko i nevoljno reaguje u ovakvim slučajevima. Rezultat izostanka reakcije države očit je u sve učestalijem širenju mržnje i straha od strane ekstremista.

Nažalost, umesto da naša zemlja popravlja stanje u oblasti poštovanja ljudskih prava i osnovnih sloboda, stanje je sve gore. To je jasno uočljivo i u poslednjem izveštaju ugledne organizacije Fridom haus, koja je Srbiju iz slobodnih svrstala u delimično slobodne države.

Nadamo se da je, ipak, moguće da državni organi počnu da sankcionišu pojedince koji svojim postupcima ugrožavaju ugled, ali i stabilnost naše države.

Pozivamo i predsednicu Vlade Anu Brnabić da jasnije pokaže svoju opredeljenost za jačanje demokratskog društva.

Nije dovoljno propisati prava i slobode, potrebno ih je i primenjivati u praksi.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Marton




Događaji | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Skup o zaštiti životne sredine u NNŠ

NOVI SAD - U organizaciji Novosadske novinarske škole, uz finansijsku podršku nemačke Friedrich Ebert fondacije, danas je održan okrugli sto na temu zaštite životne sredine u kojem su učestvovale predstavnice parlamentarnih političkih stranaka u Srbiji.
Događaji | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Defibrilator i na Limanskoj pijaci

NOVI SAD - Defibrilator, aparat za pružanje pomoći prilikom prestanka rada srčanog mišića, postavljen je i na Limanskoj pijaci, a od 2009. godine do danas, to je šesti ovakav aparata postavljen širom Novog Sada, na najprometnijim gradskim mestima. Promociji defibrilatora na pijaci prisustvovali su predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, direktor JKP "Tržnice" Dušan Bajić i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Nenad Aracki.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Beskompromisno ćemo se boriti za Novi Sad

NOVI SAD - Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov izjavila je večeras da građanima ne želi bilo šta da obećava, jer se podrazumeva da gradonačenik dovodi investiture, obezbeđuje nova radna mesta za Novosađane, radi na povećanju bezbednosti građana i otvaranju novih škola, predškolskih ustanova i dečjih igrališta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook