Osuditi Nikolićevu izjavu o objedinjavanju sa Srpskom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 05. 2017. | Komentara: 0

Osuditi Nikolićevu izjavu o objedinjavanju sa Srpskom

Novi Sad, 26. maj 2017 -  Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će 'Srbija i Republika Srpska jednog dana biti isto'.

LSV

Ova izjava je otvoreno podrivanje integriteta Bosne i Hercegovine što je u suprotnosti sa zvaničnom politikom naše države.

Srbija je jedan od garanata poštovanja Dejtonskog sporazuma, a samim tim i teritorijalne celovitosti Bosne i Hercegovine, zato izjava Tomislava Nikolića ima  još negativniji kontekst.

Očekujemo od Narodne skupštine i Vlade Republike Srbije da se što hitnije ograde od ove izjave i na taj način pokažu jasno opredeljenje Srbije u pravcu poštovanja dobrosusedskih odnosa.

Srbija mora biti faktor mira i stabilnosti u regionu, a izjave poput ove ne smeju našu državu predstaviti kao remetilački faktor.

 

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak 



 





Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović primio borce Prve i Druge vojvođanske udarne brigade

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u gradskom parlamentu delegaciju Sekcija boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade. Jovanović je osmoro boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade, povodom obeležavanja 68-godišnjice formiranja Prve vojvođanske udarne brigade. Ona je formirana na današnji dan - 11. aprila 1943. godine, a nekoliko dana posle nje, 20. aprila, i Druga vojvođanska udarna brigada.
Izjave | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Srbija ne prepoznaje manjine kao potencijal

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da Srbija još ne prepoznaje manjine kao potencijal društva.
Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine na Skupštini opštine Vrbas

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine zavijorila se i na zgradi Skupštine opštine Vrbas. To je 12 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook