Osuđujemo izjavu Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 24. 07. 2024. | Komentara: 0

Osuđujemo izjavu Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje

Novi Sad, 24. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje izjavu ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje.

LSV

Ovo je još jedan primer kakav odnos institucije u Srbiji imaju prema ženama, a da zlo bude veće, izjava kojom se formira narativ nepoverenja prema ženama dolazi od ministarke koja bi trebalo da brine o porodici i koja je i sama žena.

Umesto što širi teorije zavere, njen zadatak je da veruje ženama i da mehanizmima institucije kojom trenutno rukovodi obezbedi uslove da se akušersko nasilje, problem koji je nažalost ukorenjen u naše društvo, a često ostavlja nesagledive i nenadoknadive posledice po žene, više nikad i nijednoj ženi ne dogodi.

Ovakve izjave su sramne i nedostojne nekoga ko obavlja funkciju ministra.

Poručujemo ministarki da malo „zađe među narod“, jer očigledno ne zna kako žive žene u Srbiji, da se one, u trećoj deceniji 21. veka, suočavaju sa napadima na njihova osnovna prava, boje se za goli život (u Srbiji je od početka godine ubijeno 12 žena u porodičnom nasilju) i nemaju uslove da se na adekvatan način bave svojim zdravljem. Ministarka bi morala imati na umu da će moći da se bavi pitanjem povećanja nataliteta tek onda kada žene u Srbiji budu imale osnovne uslove za život, sigurnost, stabilnost i poštovanje.

Bojana Begović
potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook