Osuđujemo izjavu Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 24. 07. 2024. | Komentara: 0

Osuđujemo izjavu Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje

Novi Sad, 24. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje izjavu ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje.

LSV

Ovo je još jedan primer kakav odnos institucije u Srbiji imaju prema ženama, a da zlo bude veće, izjava kojom se formira narativ nepoverenja prema ženama dolazi od ministarke koja bi trebalo da brine o porodici i koja je i sama žena.

Umesto što širi teorije zavere, njen zadatak je da veruje ženama i da mehanizmima institucije kojom trenutno rukovodi obezbedi uslove da se akušersko nasilje, problem koji je nažalost ukorenjen u naše društvo, a često ostavlja nesagledive i nenadoknadive posledice po žene, više nikad i nijednoj ženi ne dogodi.

Ovakve izjave su sramne i nedostojne nekoga ko obavlja funkciju ministra.

Poručujemo ministarki da malo „zađe među narod“, jer očigledno ne zna kako žive žene u Srbiji, da se one, u trećoj deceniji 21. veka, suočavaju sa napadima na njihova osnovna prava, boje se za goli život (u Srbiji je od početka godine ubijeno 12 žena u porodičnom nasilju) i nemaju uslove da se na adekvatan način bave svojim zdravljem. Ministarka bi morala imati na umu da će moći da se bavi pitanjem povećanja nataliteta tek onda kada žene u Srbiji budu imale osnovne uslove za život, sigurnost, stabilnost i poštovanje.

Bojana Begović
potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traži smenu pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri zahtev za smenu njegove pomoćnice Vere Milošev, koja je na javnom mestu napala dečaka sa razvojnim problemima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook