Otkazivanje debata loša poruka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 23. 04. 2019. | Komentara: 0

Otkazivanje debata loša poruka

Novi Sad, 23. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje otkazivanje debate na temu slobode izražavanja u organizaciji Instituta za evropske poslove.

LSV

Debata "Sloboda izražavanja na tragu evropskih vrednosti” bila je zakazana za 22. april u hotelu „New City“ u Nišu,u poslednji trenutak je otkazana zbog, kako navodi vlasnik hotela, havarije koja se desila. Na temu slobode izražavanja u medijima trebali su da govore Olja Bećković, profesor Čedomir Čupić, Milojko Pantić, Vesna Mališić i Ivan Ivanović.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je jedan od osnovnih temelja demokratskog sistema pravo na slobodu misli i  govora. Tema uticaja medija na pristupne pregovore sa Evropskom unijom je od izuzetne važnosti za dalji napredak društva i ovo je veoma loša poruka.

Nadamo se da je ovo samo izolovan slučaj.U suprotnom, naše društvo će postati zarobljenik nedemokratskih aktivnosti.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dejana Đurđević



Izjave | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Hoće li biti volje za lustraciju?

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodina zatražiće da se na dnevni red Skupštine Srbije po hitnom postupku uvrsti i izmena Zakona o lustraciji, kako bi se važenje ovog propisa, koji je usvojen 2003. godine, produžilo sa 10 na 20 godina ili na neodređeno vreme, rekao je za Danas Bojan Kostreš, šef poslaničke grupe LSV, dodajući da će to učiniti u naredne dve sedmice.
Izjave | Nedelja, 13. 01. 2013. | Komentara: 0

Lokal se ne bavi visokom politikom

NOVI SAD – Komentarišući različite koalicije u kojima Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvuje na lokalnom nivou, pa i one koje uključuju SRS ili DSS, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški je za Pressonline rekao da se, kada su u pitanju male opštine, od njih ne očekuje bavljenje visokom politikom i krupnim pitanjima, već komunalnim sistemom i lokalnim problemima.
Izjave | Nedelja, 13. 01. 2013. | Komentara: 0

Ne treba nam 11. alibi, već rešenje za kosovski problem

NOVI SAD – Učestvujući u raspravi o Predlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji, poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić rekao je kasno sinoć da je od Balkanskih ratova do danas oduvek bila dirljiva briga političkih elita u Beogradu za kosovsko pitanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook