Otkazivanje debata loša poruka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 23. 04. 2019. | Komentara: 0

Otkazivanje debata loša poruka

Novi Sad, 23. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje otkazivanje debate na temu slobode izražavanja u organizaciji Instituta za evropske poslove.

LSV

Debata "Sloboda izražavanja na tragu evropskih vrednosti” bila je zakazana za 22. april u hotelu „New City“ u Nišu,u poslednji trenutak je otkazana zbog, kako navodi vlasnik hotela, havarije koja se desila. Na temu slobode izražavanja u medijima trebali su da govore Olja Bećković, profesor Čedomir Čupić, Milojko Pantić, Vesna Mališić i Ivan Ivanović.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je jedan od osnovnih temelja demokratskog sistema pravo na slobodu misli i  govora. Tema uticaja medija na pristupne pregovore sa Evropskom unijom je od izuzetne važnosti za dalji napredak društva i ovo je veoma loša poruka.

Nadamo se da je ovo samo izolovan slučaj.U suprotnom, naše društvo će postati zarobljenik nedemokratskih aktivnosti.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dejana Đurđević



Odbori LSV | Petak, 03. 08. 2012. | Komentara: 0

Maraš će ponovo na sud

Ujedinjeni regioni Srbije su se očekivano priključili svojim koalicionim partnerima
Srpskoj naprednoj stranci u pokušaju da se obračunaju sa opozicijom.

Nakon saopštenja SNS u kojem se spominju „Čanak i saučesnici" odgovorni za sve loše u Srbiji, počev od reforme pravosuđa, danas se oglasio i URS čiji je lider, za razliku od Čanka, 12 godina u vlasti sa svojim ministrima.

Izjave | Četvrtak, 02. 08. 2012. | Komentara: 1

Sedam amandmana na predlog izmene zakona o NBS

NOVI SAD - Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podneli su sedam amandmana na predlog izmene zakona o Narodnoj banci Srbije. U toku rasprave o predlogu izmena ovog zakona, oštro su se suprotstavili činjenici da se o trenutno najvažnijoj instituciji u državi donosi zakon po hitnom postupku i to početkom avgusta.
Izjave | Četvrtak, 02. 08. 2012. | Komentara: 0

Čanak podneo ostavku zbog odnosa vlasti prema Vojvodini

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podneo je ostavku na mesto predsednika Nacionalnog saveta za decentralizaciju u znak protesta, kako je rekao novinarima, zbog uništavanja poslednjih tragova autonomije Vojvodine i obesmišljavanja ideje decentralizacije od strane državnih organa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook