Paljenje vojvođanske zastave je izraz mržnje i napad na Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 31. 03. 2021. | Komentara: 0

Paljenje vojvođanske zastave je izraz mržnje i napad na Srbiju

Novi Sad, 31. mart 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve aktere društvenog života, posebno nosioce vlasti i medijske kuće, da zaustave sve veću poplavu netolerancije, govora mržnje i provokacije međunacionalnih sukoba.

LSV

Hapšenje osoba koje su sa prostorija javnog preduzeća u Ruskom Krsturu, tokom dana, skinule zastave Vojvodine, Srbije i zastavu rusinske nacionalne manjine, a zatim spalile vojvođansku, odgovor je na protivzakonito delovanje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se bavimo uzrocima i preventivom na taj način što će se sistematski osuđivati netolerancija, govor mržnje i šovinizam, a propagirati razumevanje i poštovanje među narodima, kao i tolerancija prema različitom.

Ovakvi primeri ukazuju na sve zastupljeniju netoleranciju i pokušaj gušenja ideje zajedništva. Paljenje vojvođanske zastave, koja nema nacionalna obeležja, je put ka urušavanju multikulturalizma, tradicije sužuvota i dobrosusedskih odnosa u višenacionalnim sredinama.

Ustav Srbije propisuje da Vojvodina ima svoja obeležja. Skupština Vojvodine je legitimno propisala pravo na upotrebu pokrajinskog grba i zastave. S obzirom na sve ovo, ovakav vandalski čin je protivustavno i krivično delo.

Zauzimanje proaktivne uloge u osudi šovinizma, netolerancije i fašizma je put kojim Srbija treba da napreduje ka ostvarivanju modernog demokratskog društva u kome se svi osećaju sigurno.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Rekonstrukcija će pomoći da se dogovori sprovode

BEOGRAD - Lider lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će podržati rekonstrukciju vlade jer će to doprineti da počne sporovođenje dogovora postignutog u vladajućoj koaliciji. Čanak je rekao novinarima u Skupšitni Srbije da LSV neće učestvovati u novoj vladi kao što nije ni do sada. Lider LSV je dodao da će posle rekonstrukcije ponovo postaviti pitanje imovine Vojvodine.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook