Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas Ištvana Pastora da se izvini zbog izjave kojom je grubo uvredio građane koji su se doselili u Vojvodinu tokom devedesetih godina prošlog veka, ocenivši da su doneli drugačiji temperament i kulturu, te da se nisu dobro uklopili u ovdašnje društvo.

LSV

Omladina LSV istakla je u saopštenju da smatra da Pastor na ovaj način vređa građane i građanke Vojvodine i da ova izjava ima elemente teške diskriminacije, odnosno rasizma u sebi.
 
- Najmanje što bi predsednik Skupštine AP Vojvodine, trebalo da zna jeste da je Vojvodina dom svih njenih građana koji imaju jednaka prava i obaveze, te da je bilo kakva podela, izuzev podele na dobre i loše ljude, nedopustiva. Predsednik Skupštine AP Vojvodine bi morao biti odgovoran prema građanima koje zastupa i svojim primerom pokazati vrednosti tolerancije i suživota, a ne podele i diskriminacije. A ova izjava ne samo da ne doprinosi smirivanju situacije nakon serije napada na objekte čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice, već može proizvesti nove probleme i podele – navedeno je u saopštenju LSVO.

Omladina Lige podseća da je ovo drugi put u veoma kratkom periodu da je predsednik Skupštine AP Vojvodine nastupio kao lider desničarske stranke, a ne predsednik najvišeg predstavničkog tela građanki i građana Vojvodine.

- Podsetimo, letos je izjavio da je „pravo čudo da je mađarska zajednica opstala“ jer „niko 70 godina nije mario za Mađare u Južnim krajevima“, što ne samo da nije tačno, nego pokazuje da aktuelni predsednik pokrajinskog parlamenta i koalicioni partner u republičkoj vlasti Vojvodinu vidi kao Južni kraj – zaključuje se u saopštenju Omladine LSV.

(BILSV, 22.10.2014)



Izjave | Sreda, 02. 05. 2012. | Komentara: 2

Predstoji borba za Novi Sad

NOVI SAD – Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada  Aleksandra Jerkov ocenila je u izjavi za list Danas da su sve kampanje za predstojeće izbore za Skupštinu grada prilično agresivne i skupe, ali da se „ne bave pravim temama“.
Izjave | Sreda, 02. 05. 2012. | Komentara: 0

Politički turisti nisu primetili pokrajinske izbore

NOVI SAD – Lider LSV Nenad Čanak je ukazao danas u emisiji “Hoću da znam” na TV B92 da je ovih dana u Vojvodini puno političkih turista koji dolaze da svašta obećaju kako bi samo pokupili glasove na predstojećim izborima, te da od sve brige za Vojvodinu nisu primetili da kampanja za pokrajinske izbore faktički ne postoji u medijima. 
Događaji | Utorak, 01. 05. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Zapošljavati i pedesetogodišnjake

KIKINDA - Lider Lige scojaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će LSV u narednom sazivu Skupštine Srbije tražiti da se investitori koji dobijaju subvencije od države obavežu da zaposle najmanje deset odsto ljudi starijih od 50 godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook