Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas Ištvana Pastora da se izvini zbog izjave kojom je grubo uvredio građane koji su se doselili u Vojvodinu tokom devedesetih godina prošlog veka, ocenivši da su doneli drugačiji temperament i kulturu, te da se nisu dobro uklopili u ovdašnje društvo.

LSV

Omladina LSV istakla je u saopštenju da smatra da Pastor na ovaj način vređa građane i građanke Vojvodine i da ova izjava ima elemente teške diskriminacije, odnosno rasizma u sebi.
 
- Najmanje što bi predsednik Skupštine AP Vojvodine, trebalo da zna jeste da je Vojvodina dom svih njenih građana koji imaju jednaka prava i obaveze, te da je bilo kakva podela, izuzev podele na dobre i loše ljude, nedopustiva. Predsednik Skupštine AP Vojvodine bi morao biti odgovoran prema građanima koje zastupa i svojim primerom pokazati vrednosti tolerancije i suživota, a ne podele i diskriminacije. A ova izjava ne samo da ne doprinosi smirivanju situacije nakon serije napada na objekte čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice, već može proizvesti nove probleme i podele – navedeno je u saopštenju LSVO.

Omladina Lige podseća da je ovo drugi put u veoma kratkom periodu da je predsednik Skupštine AP Vojvodine nastupio kao lider desničarske stranke, a ne predsednik najvišeg predstavničkog tela građanki i građana Vojvodine.

- Podsetimo, letos je izjavio da je „pravo čudo da je mađarska zajednica opstala“ jer „niko 70 godina nije mario za Mađare u Južnim krajevima“, što ne samo da nije tačno, nego pokazuje da aktuelni predsednik pokrajinskog parlamenta i koalicioni partner u republičkoj vlasti Vojvodinu vidi kao Južni kraj – zaključuje se u saopštenju Omladine LSV.

(BILSV, 22.10.2014)



Izjave | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Nasilje je rezultat mlakog odnosa države

NOVI SAD -  Ako Novi Sad treba da bude grad kojeg se njegovi građani i građanke stide, a oni koji u njega dolaze da ga se plaše, to je prava katastrofa – izjavila je večeras u Nacionalnom dnevniku na TV Pinku portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, komentarišući napade na navijače Hrvatske u glavnom gradu Vojvodine.
Izjave | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Ne postoji državna religija u Srbiji

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović istakao je danas da je u Srbiji crkva odvojena od države. Odgovarajući na novi napad Eparhije bačke i vladike Irineja Bulovića, a povodom poziva vladike da se odbornici i odbornice Skupštine Novog Sada izjasne da li Jovanovićevi stavovi zvaničan stav Skupštine grada, Jovanović je podsetio na član 11. Ustava Republike Srbije koji garantuje da se nijedna religija ne može uspostaviti kao državna ili obavezna.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Osnovan MO LSV Novi Karlovci

INĐIJA – Osnivačka skupština MO Novi Karlovci održana je 23. januara 2012. godine u prostorijama lokalne mesne zajednice. Inicijativa je protekla iz samog mesta u akciji sakupljanja potpisa za promenu zakona o registraciji traktora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook