Počelo prikupljanje potpisa za lustraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 06. 2013. | Komentara: 0

Počelo prikupljanje potpisa za lustraciju

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine počela je danas u Skupštini Srbije da prikuplja potpise poslanika za vraćanje Zakona o lustraciji u parlamentarnu proceduru.

LSV

Šef poslaničke grupe LSV u Skupštini Srbije Bojan Kostreš rekao je novinarima da je potrebno 84 potpisa poslanika da bi se taj zakon vratio u proceduru i naveo da sada može da računa na oko 70 potpisa.

- DS i LDP su najavili podršku, očekujem podršku i SVM - rekao je on i dodao da je danas isteklo važenje Zakona o lustraciji. Ocenio je da je za Srbiju taj zakon važan kako se ne bi ponavljali prizori iz devedesetih godina i da se svima pošalje poruka da se takvo ponašanje ne isplati.

Kostreš je dodao da LSV ne može da odustane od tog zakona i istakao da se nada da će, ako se prikupi dovoljno potpisa, u parlamentu o njemu razgovarati do letnje pauze.


(BILSV, 11 06 2013)



Saopštenja | Subota, 05. 03. 2011. | Komentara: 0

Reagovanje: Kragujevačka gimnazija nije najstarija u Srbiji

Tvrdnjom da je kragujevačka gimnazija najstarija gimnazija u Srbiji, B92 je danas počinila grešku koja bi mogla poslati poruku da Vojvodina nije u Srbiji.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Iz medija | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Rekonstrukcija vlade, pa razgovor o Vojvodini

NOVI SAD /BEOGRAD - Ne odustajemo od obeštećenja Vojvodini zbog prodaje NIS (Naftagasa) po nerealno niskoj ceni. Takođe, insistiramo da se Pokrajini vrati sva imovina koja joj je oduzeta posle Miloševićevog puča 1988. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook