Počinje rešavanje problema u Peščari

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Počinje rešavanje problema u Peščari

SUBOTICA – U Mesnoj zajednici „Peščara“ oko 40 odsto stanovništva nema vodovod, 60 odsto kanalizaciju, a od 70 ulica svega 18 je asfaltirano. Na prošlonedeljnoj sednici lokalnog parlamenta usvojen je Generalni plan regulacije koji nudi rešenja za komunalne probleme.

Subotica

Đorđe Dragojlović, predsednik Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Peščara, On kaže da je taj plan veoma značajan zato što predstavlja pomak dalje i jednu mogućnost da se sada počnu rešavati nagomilani. Dodao je da su možda urbanisti mogli i meštane da pitaju za mišljenje.

– Plan je dobar jer nudi rešenje i za one slučajeve koje do sada nismo mogli naći i sa kojima smo gubili vreme, objašnjavajući se sa gradskim instancama i institucijama. Kojojm brzinom i na koji način će se to rešavati, to naravno zavisi od finansijskih mogućnosti – rekao je Dragojlović. On se nada da će se sada konačno nešto od komunalne infrastrukture u Peščari graditi i parama iz gradskog budžeta, a ne kao do sada - samo novcem iz džepa stanovnika Peščare.

(BILSV, 24. 11. 2011.)



Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine Bojan Kostreš, izjavio je danas da je realno očekivati da zakon o imovini i prihodima AP Vojvodine, bude gotov do početka septembra.
- Tehnički je vrlo jednostavno napraviti taj zakon, a veliki je problem da se on politički usaglasi - rekao je Kostreš u Beogradu, gde se danas prvi put sastala Radna grupa za izradu tog zakona.
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Danas da je začuđen odlukom predsednika Srbije Borisa Tadića da poseti "radikalskog vođu" Tomislava Nikolića kada je počeo štrajk glađu i žeđu, kao i da će o tome s njim morati da razgovara.
Odbori LSV | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao prostorije buduće policijske ispostave

NOVI SAD - Uprava Apoteke Novi Sad danas je završila iseljenje iz prostorija u Ulici Stevana Hladnog 1 kod Satelitske pijace, koji će se ove godine adaptirati za novu policijsku ispostavu u ovom delu grada. Poslednjem danu iseljenja uprave Apoteke Novi Sad prisustvovali su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Apoteke Dušan Milošević, a predsednik novosadskog palramenta je istakao da su sada stvoreni uslovi da policija počne sa useljenjem u prazan prostor.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook