Pod hitno prekinuti progon aktivista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 18. 08. 2024. | Komentara: 0

Pod hitno prekinuti progon aktivista

Novi Sad, 18. avgust 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da pod hitno prestane zastrašivanje aktivista širom Srbije.

LSV

Javnost je u toku jučerašnjeg dana obaveštena da je policija izvršila pretrese stanova Zorane Crnojević iz Vršca i Dragana Antića iz Vranja. Njih dvoje su i privedeni u prostorije policije.

Eko straža je saopštila da je slična akcija tužilaštva izvršena u još nekoliko gradova Srbije.

Aktivistima se na teret stavljaju objave na društvenim mrežama.

Da li je to u Srbiji proglašena diktatura, pa je i drugačije mišljenje zločin?

Ponašanje vlasti je nedopustivo i zahtevamo da ovi progoni prestanu.

Vlast koja se na ovakav način odnosi prema svojim građanima nema zdrave temelje, a državu i njene građane pretvara u svoje zarobljenike.

Demokratska javnost to ne sme dozvoliti.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook