Podrška novinarima Danasa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 09. 11. 2018. | Komentara: 0

Podrška novinarima Danasa

Novi Sad, 09. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pruža punu podršku uredništvu i novinarima dnevnog lista Danas. 

Pritisci predstavnika vlasti na medije su krajnje nedopustivi i LSV zahteva da brutalni napadi na Danas budu bez odlaganja prekinuti. 

LSV

Karikatura je osnovni vid slobode izražavanja i svaka vlast koja je pokušala da zabrani karikaturu ostala je u sećanju kao represivna i autokratska. 

Očekujemo od ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića da zaštiti novinare Danasa, ali i svih drugih medija.

Jedan od osnovnih temelja demokratskih sistema je i pravo na slobodu misli i slobodu govora. Nadamo se da vlast u Srbiji neće ugrožavati te temelje.

Portparol
 Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Izjave | Ponedeljak, 11. 03. 2013. | Komentara: 0

Tabla pojačava podele

NOVI SAD - Poznato je da se Liga protivi svakoj rehabilitaciji kvinslinga i saradnika okupacionih snaga. Dakle mi tu imamo jedna principijelan, načelan stav koji nema veze sa mađarskom nacionalnom zajednicom, nego prosto odnosom fašizmu – izjavio je danas novinarima član Predsedništva LSV Tibor Vaš, komentarišući postavljanje spomen table honvedima u Telečki.
Izjave | Ponedeljak, 11. 03. 2013. | Komentara: 0

Ozbiljan korak Skupštine APV koji je trebalo napraviti ranije

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški pozdravio je odluku predsednika pokrajinske skupštine Ištvana Pastora da uputi poziv Vladi AP Vojvodine da razmotri predlog LSV o potrebi obešetećenja APV zbog privatizacije NIS-a.
Omladina LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2013. | Komentara: 0

LSVO punopravna članica ECOSY asocijacije

NOVI SAD, 11. mart - Na Kongresu Evropske asocijacije socijaldemokratske omladine održanom u subotu u Švedskoj, Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine dobila je status punopravne članice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook