Podrška za male privrednike i poljoprivredne proizvođače

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 10. 04. 2020. | Komentara: 0

Podrška za male privrednike i poljoprivredne proizvođače

Zrenjanin, 10. april 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine pozivaju predstavnike gradske vlasti da pokažu odgovornost i izađu u susret preduzetnicima, malim privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima u Zrenjaninu za vreme trajanja vanrednog stanja izazvanog korona virusom. 

LSV

Tražimo da se privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima u potpunosti ukine ili bar umanji zakup poslovnog prostora koji je u vlasništvu grada i zakup pijačnog prostora tokom trajanja vanrednog stanja. Velika većina je zbog situacije koja nas je sve zadesila morala da stopira ili značajno umanji kapacitet rada, te im je samim tim i finansijski obrt umanjen. Zato su ovo samo neke od mera koje predlažemo, a koje lokalna samouprava može da sprovede. 

Kao što se trudimo da predupredimo posledice po zdravlje naših sugrađana, tako mislimo da bi trebalo preduprediti eventualne posledice po našu ekonomiju. Na ovaj način bi im se pomoglo da finansijski prežive ovaj izazovni period kako bi, kad prođe ova situacija, mogli da nastave normalno da funkcionišu i privređuju. Ove mere bi bile u interesu svih građana ovog grada jer svi imamo isti interes da naša ekonomija bude vitalna.

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zato pozivaju gradske čelnike da reaguju odmah, jer što reakcija bude brža, manje će biti posledice.

Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin 



Izjave | Nedelja, 17. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović razgovarao sa predstavnicima Liste za Rijeku

RIJEKA - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović sastao se juče u Rijeci sa predstavnicima Liste za Rijeku i sa potpredsednikom ove stranke Dankom Švorinićem, a razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Hrvatskoj.
Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvođanska zastava viori se u Briselu

BRISEL - Juče je u Briselu vojvođanska zastava istaknuta zajedno sa zastavama drugih evropskih regija u sedištu nove evropske organizacije KEN (Naučno-ekonomska mreža), u kojoj je AP Vojvodina jedan od osnivača. Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i potpredsednica IO GO LSV Maja Sedlarević rekla je za Pravdu da je Liga veoma obradovana vešću da se vojvođanska zastava zaviorila ispred sedišta EU.
Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš na čelu radne grupe za zakone o imovini i prihodima

NOVI SAD - Kako je danas objavio Dnevnik, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine formirana je juče, a za predsednika je imenovan zamenik lidera LSV i narodni poslanik Bojan Kostreš. Skupština Srbije i Vlada Vojvodine, kako saznaje taj list, ranije su odredile svoje predstavnike, a juče je to učinila i Vlada Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook