Podrška za male privrednike i poljoprivredne proizvođače

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 10. 04. 2020. | Komentara: 0

Podrška za male privrednike i poljoprivredne proizvođače

Zrenjanin, 10. april 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine pozivaju predstavnike gradske vlasti da pokažu odgovornost i izađu u susret preduzetnicima, malim privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima u Zrenjaninu za vreme trajanja vanrednog stanja izazvanog korona virusom. 

LSV

Tražimo da se privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima u potpunosti ukine ili bar umanji zakup poslovnog prostora koji je u vlasništvu grada i zakup pijačnog prostora tokom trajanja vanrednog stanja. Velika većina je zbog situacije koja nas je sve zadesila morala da stopira ili značajno umanji kapacitet rada, te im je samim tim i finansijski obrt umanjen. Zato su ovo samo neke od mera koje predlažemo, a koje lokalna samouprava može da sprovede. 

Kao što se trudimo da predupredimo posledice po zdravlje naših sugrađana, tako mislimo da bi trebalo preduprediti eventualne posledice po našu ekonomiju. Na ovaj način bi im se pomoglo da finansijski prežive ovaj izazovni period kako bi, kad prođe ova situacija, mogli da nastave normalno da funkcionišu i privređuju. Ove mere bi bile u interesu svih građana ovog grada jer svi imamo isti interes da naša ekonomija bude vitalna.

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zato pozivaju gradske čelnike da reaguju odmah, jer što reakcija bude brža, manje će biti posledice.

Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin 



Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Dekoncentracija vlasti nije isto što i decentralizacija

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da procesi decentralizacije, regionalizacije i ravnomeran regionalni razvoj nisu isto, nego tri različita komplementarna procesa, te da je dekoncentracija vlasti o kojoj se u poslednje vreme najviše govori tek jedan od brojnih segmenata decentralizacije.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi

NOVI SAD - Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi, kao i promocija publikacije "Rečnik NOB-a", održani su danas u Velikoj sali Skupštine grada. Javni čas, održan povodom obeležavanja 70-godišnjice od pokretanja antifašističke borbe u nekadašnjoj Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu, otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, rekavši da je "tema časa jedna od najvrednijih ideja u istoriji čovečanstva."
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook