Pokrajina pomaže navodnjavanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 10. 05. 2015. | Komentara: 0

Pokrajina pomaže navodnjavanje

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški potpisao je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava iz budžeta Sekretarijata, po konkursima za navodnjavanje i izgradnju bunara, za nabavku konstrukcije i opreme za plasteničku proizvodnju i za protivgradne mreže.

LSV

– Ovog puta potpisujemo 35 ugovora za plasteničku proizvodnju, 47 ugovora za navodnjavanje i 25 ugovora za protivgradne mreže. To znači novih 22 hiljade kvadratnih metara pod plastenicima, preko 450 hektara novih površina za navodnjavanje i novih 114 hektara pod mrežama za zaštitu od grada – izjavio je ovom prilikom Branislav Bogaroški. Resorni sekretar je dodao da je ove godine veće interesovanje za konkurse Sekretarijata u odnosu na prethodni period.
– Jer, posle samo dva meseca trajanja konkursa, danas ćemo potpisati više od 100 ugovora u vrednosti od oko 130 miliona dinara. Očekujemo da ćemo pre leta uspeti da plasiramo sva sredstva – rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu. Ove godine je, inače, 985 miliona dinara na godišnjem nivou namenjeno registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima i radi se o direktnim subvencijama
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo tradicionalno učestvuje na jednoj od najvažnijih sajamskih manifestacija u regionu. I ove godine, na 82. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, od 9. do 15. maja, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu biće održano niz manifestacija, stručnih i naučnih skupova, kao i predavanja namenjenih poljoprivrednim proizvođačima. U ponedeljak, 11. maja će se održati predavanje "Biosens" instituta o primeni informacionih tehnologija u poljoprivredi, kao i predavanje Prognozno-izveštajne službe o primeni pesticida. U sredu, 13. maja, štand Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu posetiće predstavnici nemačke pokrajine Baden Virtemberg, a u četvrtak, 14. maja, Poljoprivredna savetodavna služba održaće predavanje poljoprivrednim proizvođačima.

(BILSV, 10. 05. 2015)
 



Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook