Pokrajina spremna za nastavak izgradnje Žeželjevog mosta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 03. 04. 2015. | Komentara: 0

Pokrajina spremna za nastavak izgradnje Žeželjevog mosta

NOVI SAD - Pokrajinska vlada je spremna i finansijski sposobna da nastavi sa finansiranjem izgradnje Žeželjevog mosta preko Dunava kod Novog Sada, i to je jasno i nedvosmisleno pokazala usvajanjem dva modela rešenja koji su predloženi Ministarstvu građevine i Železnicama Srbije kao investitoru.

LSV

Međutim, do danas nismo dobili nikakav odgovor na naše predloge, a radovi na izgradnji i dalje stoje, izjavio je danas prilikom obilaska gradilišta tog mosta potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški, koji je ujedno i jedan od članova koje je Pokrajinska vlada delegirala u radnu grupu za izgradnju Žeželjevog mosta. 

Bogaroški je dodao da je Pokrajinska vlada spremna i na svako drugo rešenje koje bi omogućilo nastavak radova na izgradnji mosta, jer je prevashodno u interesu građana Novog Sada i pokrajine Vojvodine da most bude što pre završen, ali i u interesu cele države Srbije i regiona.

– Nadam se da će se pronaći snage, volje i razumevenja, pre svega od strane Ministarstva građevine i Železnica Srbije kao investitora, da se ovaj proces odblokira, jer je nedopustivo da radovi na izgradnji stoje već godinu dana – rekao je on i dodao da administrativne zapreke ne smeju i ne mogu da budu razlog zašto se most ne završava. 

Bogaroški je podsetio da je Pokrajina kao finansijer do sada uložila 587 miliona dinara u izgradnju Žeželjevog mosta i naglasio da je spremna da radove finasira do završetka mosta. Dodao je i da je Pokrajina 30. decembra uplatila 97 miliona dinara po osnovu nepredviđenih radova, na osnovu zaključka Vlade Srbije, te da je spremna da plati još dva miliona evra mimo onoga što je ugovoreno u osnovnom ugovoru.

– U ponedeljak imamo sastanak sa članovim Evropske unije i Ministarstva građevine i Železnica Srbije i nadam se da ćemo na tom sastanku dobiti rešenje, metodologiju i uputvstvo kako i kome da prebacimo novac, koji smo rezervisali po preporuci Vlade Srbije kako bi se radovi nastavili – kazao je potpredsednik Bogaroški. Gradilište novog Žeželjevog mosta obišli su danas i pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković i zamenica pokrajinskog sekretara za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Sanja Čiplić.

(BILSV, 03. 04. 2015)



Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook