Pokrajini će biti uskraćeno 1,4 milijardi za poljoprivredu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 11. 01. 2015. | Komentara: 0

Pokrajini će biti uskraćeno 1,4 milijardi za poljoprivredu

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški ukazao je da će pokrajina biti uskraćena za značajna sredstva zbog izmene zakona o podsticajima kojima se ukidaju subvencije na zakupljenu državnu zemlju.

LSV

On je u izjavi za RTV rekao da se najveći deo državnog obradivog zemljišta koje se daje u zakup nalazi u Vojvodini, odnosno 340.000 hektara.
 
- Ako taj zakup više nije subvencionisan, sasvim je logično očekivati da će prosečna cena po kojoj se izlicitira cena nekog zemljišta unekoliko pasti. Ako idemo sa prostom računicom da će to biti od 50 evra, odnosno 6.000 dinara koliko je taj novčani deo subvencije, vi dođete do neke cifre od dve milijarde manje na osnovu zakupa zemljišta. Sasvim je logično očekivati da će se ugovori raskidati i logično je očekivati da u 2015. godini prosečna cena neće biti kao u 2014. i 2013. godini. Od te dve milijarde, 40 odsto bi pripalo lokalnim samoupravama, 30 odsto Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, znači u zbiru 70 odsto tog novca, što je 1,4 milijardi neće na ovaj ili onaj način stići u poljoprivredu na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine – naglasio je Branislav Bogaroški.
 
(BILSV, 11.01.2015)



Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook