Pokrajinska vlada ne sme da ćuti, dok vojvođanske opštine trpe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 16. 05. 2017. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada ne sme da ćuti, dok vojvođanske opštine trpe

Novi Sad, 16. maj 2017 - Uprkos činjenici da je Republika Srbija prevarena i da su od čitavog Južnog toka ostale samo dve zavarene cevi u Šajkašu, NIS je i dalje u većinskom ruskom vlasništvu i prema pisanju pojedinih medija crpi domaće rezerve nafte i gasa u Vojvodini takvim tempom da bi ih mogao isprazniti do 2021.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje: Šta radi Pokrajinska vlada da sve to promeni? Kada se može očekivati da u koordinaciji sa republičkom vladom i resornim ministarstvom pokrene pitanje pre svega održivog korišćenja naših rezervi nafte i gasa, kao i povećanja rudne rente?

Umesto da plati zakonskih sedam odsto, NIS sebi daje za pravo da naše energente crpi po rudnoj renti od svega tri odsto, čime je naša država od 2009. do 2016. zakinuta za više od 200 miliona dolara.

Ta razlika se izbija iz džepa pre svega vojvođanskim opštinama gde se crpe nafta i gas, i gde ljudima pucaju kuće, njive se gaze, zagađuje životna sredina i oštećuju putevi - počev od Kikinde i Mokrina, preko Novog Kneževca i Kanjiže, do Zrenjanina, Sečnja, Srbobrana i Turije.

Pokrajinska vlada ne sme da ćuti dok vojvođanske opštine trpe.

Naredno pitanje kojim bi pokrajinska vlast trebalo da se pozabavi jeste Informacija o obeštećenju Vojvodine po osnovu ulaganja građana pokrajine u izgradnju „Naftagasa“ i drugih delova Naftne industrije Srbije.

Podsetimo, nju je nakon šestogodišnjeg insistiranja LSV Skupština Vojvodine usvojila i prosledila republičkoj i Pokrajinskoj vladi pre dve i po godine.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Događaji | Utorak, 21. 10. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Izgrednici moraju biti adekvatno kažnjeni

NOVI SAD – Zamenik predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine Republike Srbije Bojan Kostreš  pozdravio je činjenicu da je policija brzo uradila svoj deo posla, u vezi sa rasvetljavanjem napada na objekte čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice. 
Događaji | Utorak, 21. 10. 2014. | Komentara: 0

Startuju projekti za prevenciju nasilja u Vojvodini

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić potpisala je danas ugovore za finansijsku podršku 28 projekata iz oblasti prevencije nasilja i diskriminacije među mladima, za koji je izdvojen ukupni budžet od pet miliona dinara. Sekretarijat je podržao projekte koji će obrađivati teme nasilja i diskriminacije kroz edukativne radionice, inkluziju mladih iz marginalizovanih grupa, kampanje, kulturne događaje i istraživanja.
Izjave | Ponedeljak, 20. 10. 2014. | Komentara: 0

Vandali moraju dobiti zaslužene kazne

NOVI SAD – Odbor Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove na sutrašnjoj sednici trebalo bi da pošalje jasnu i nedvosmislenu poruku da država neće tolerisati vandalizme i da od državnih organa zatraži da se takav tip vandalizma kvalifikuje kao krivično delo izazivanje verske, nacionalne i rasne netrpeljivosti za šta su zaprećene mnogo veće kazne, istakao je danas zamenik predsednika tog odbora Bojan Kostreš. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook