Pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 13. 03. 2015. | Komentara: 0

Pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine

NOVI SAD – Komentarišući to što Liga socijaldemokrata Vojvodine danas nije podržala odluku o tradicionalnim simbolima AP Vojvodine, šef poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu Dušan Jakovljev rekao je za Radio-televiziju Vojvodine da je u toku pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine.

LSV

– Liga socijaldemokrata Vojvodine, na insistiranju na ovim simbolima nastalim na osnovu opšteg utiska, tvrdi da je u toku pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine i vraćanja Vojvodine na koncept iz XIX veka – rekao je on. A odgovarajući na pitanje ima li šta važnije za život građana Vojvodine od simbola pokrajine, Jakovljev je za tu televiziju podsetio da u ovom trenutku poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine razmatraju nacrt zakona o finansiranju Vojvodine, ali da odluka o  tradicionalnim simbolima mora da bude doneta, radi usaglašavanja Statuta sa odlukama Ustavnog suda Srbije.
– Dakle, što je pre donesemo, što je pre skinemo s vrata, moći ćemo da se bavimo onim stvarima koje su važnije – zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 13. 03. 2015)



Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook