"Politička edukacija"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.

Ce LSV

Predavači su bili Bogoljub Savin, koji je govorio na temu „Počeci socijaldemokratskog pokreta kod nas i izazovi moderne socijaldemokratije", prof. dr Ranko Končar, koji je govorio o razvoju političke misli u Vojvodini, prof. dr Vladimir Ilić, koji je govorio na temu "Politika kao izazov"; mr Mirjana Tomić govorila je o ustavnom položaju Vojvodine, prof. dr Jovan Komšić o istoriji EU kroz prizmu transformacije Evrope nacija u Evropu regija, dok je Tomislav Žigmanov govorio o pojmovima: sloboda, ravnopravnost, mir, tolerancija, antifašizam, pravednost.

Drugi deo seminara održan je takođe na Andrevlju od 10. do 12. septembra 2010. godine. Predavači i predavačice bili su: prof. dr Vladimir Vuletić, koji je predavao na temu "Procesi globalizacije", prof. dr Marijana Pajvančić, koja je govorila na temu „Komentari Ustava Republike Srbije", Jelena Milić je govorila o NATO integracijama i reformama sektora bezbednosti, a Svetislav Basara, Svetislav Jovanov i Tijana Palkovljević govorili su o kulturnoj politici.

Seminaru je prirustvovalo dvadeset sedmoro funkcionera i funkcionerki LSV.



Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Za pet godina četvrtina stanovnika biće starija od 65 godina

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Rumi završio je akciju prikupljanja potpisa sugrađana u akciji "Puna plata za trudnice", a prikupljeno je oko 300 potpisa, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u ovom odboru.
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini se mora vratiti imovina

NOVI SAD - Mora se vratiti imovina AP Vojvodine. Ona koja joj je oduzeta posle puča 1988. godine koji je Milošević sa njegovim saradnicima napravio " izjavio je večeras u Nacionalnom dnevniku RTV Pink predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je precizirao da se tu ne misli samo na "zbir imovine kojom danas upravlja pokrajinska administracija".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook