"Politička edukacija"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.

Ce LSV

Predavači su bili Bogoljub Savin, koji je govorio na temu „Počeci socijaldemokratskog pokreta kod nas i izazovi moderne socijaldemokratije", prof. dr Ranko Končar, koji je govorio o razvoju političke misli u Vojvodini, prof. dr Vladimir Ilić, koji je govorio na temu "Politika kao izazov"; mr Mirjana Tomić govorila je o ustavnom položaju Vojvodine, prof. dr Jovan Komšić o istoriji EU kroz prizmu transformacije Evrope nacija u Evropu regija, dok je Tomislav Žigmanov govorio o pojmovima: sloboda, ravnopravnost, mir, tolerancija, antifašizam, pravednost.

Drugi deo seminara održan je takođe na Andrevlju od 10. do 12. septembra 2010. godine. Predavači i predavačice bili su: prof. dr Vladimir Vuletić, koji je predavao na temu "Procesi globalizacije", prof. dr Marijana Pajvančić, koja je govorila na temu „Komentari Ustava Republike Srbije", Jelena Milić je govorila o NATO integracijama i reformama sektora bezbednosti, a Svetislav Basara, Svetislav Jovanov i Tijana Palkovljević govorili su o kulturnoj politici.

Seminaru je prirustvovalo dvadeset sedmoro funkcionera i funkcionerki LSV.



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook