Politička edukacija za omladinu LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Edukacija LSV | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Politička edukacija za omladinu LSV

NOVI SAD - Prvi, od predviđena tri treninga političke edukacije za članice i članove LSVO, koji Centar za edukaciju LSV sprovodi uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) organizovan je tokom proteklog vikenda u Novom Sadu, u prostorijama LSV.

LSV edukacija

Trening su održali predsednica LSVO Dragana Dukić i Marko Živković iz NDI, dok je direktorka CE Ana Segedinski održala uvodnu reč i pozdravni govor. Predsednica LSVO Dragana Dukić je na početku istakla važnost postojanja i rada omladine, navodeći da je njena ideja i uloga da ponese glavnu ideološku oštricu stranke.

- Omladina je talas koji treba da povuče čitavu stranku. Naš zadatak je da izađemo na političku scenu i ponudimo alternativu poljuljanom i iskrivljenom sistemu vrednosti - istakla je Dukićeva. Marko Živković je polaznike detaljnije upoznao sa fazama političke kampanje i političke poruke. On je okupljene podsetio da je najvažnije da svako od njih pronađe svoje mesto u stranci i obavlja posao koji najbolje ume da radi, jer samo tako mogu doprineti prosperitetu stranke i društva uopšte. Trening je protekao u dobrom raspoloženju, uz aktivno učestvovanje polaznika koji su došli iz Novog Sada, Zrenjanina, Mužlje, Temerina, Kikinde, Apatina, Bele Crkve i Subotice. Svi su bili oduševljeni činjenicom da upoznaju svoje kolege iz drugih mesta i da razmene mišljenja i iskustva kako bi njihov potencijal bio nabolje iskorišćen. A, sledeći trening biće organizovan 19. novembra, takođe u Novom Sadu.

(BILSV, 31. 10. 2011.)



Izjave | Petak, 11. 03. 2011. | Komentara: 0

Borba za imovinu i prihode AP Vojvodine, kao i regionalizaciju Srbije

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je nekoliko amandmana na Zakon o ministarstvima sa ciljem da se što je moguće više popravi položaj AP Vojvodine, kao i da pozitivno utiče na procese poput regionalizacije zemlje, navedeno je danas tokom rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Više manifestacija povodom Dana žena

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare organizovana je povodom Dana žena i u Bačkoj Topoli, a predsednica Foruma žena Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Hajnalka Virag govorila je o angažmanu žena u politici - njihovom položaju i motivima.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook