Političko usaglašavanje kod Cvetkovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 16. 07. 2011. | Komentara: 0

Političko usaglašavanje kod Cvetkovića

BEOGRAD - Bojan Kostreš, predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini potvrdio je za današnji Blic da  je taj zakon završen, osim jednog člana zbot toga što za njegovo rešenje postoje dve opcije.

Bojan Kostreš

Kako navodi, prva opcija podrazumeva da se Vojvodini vraća veća javna svojina koja pred voda, šuma i sličnog, podrazumeva i velike sisteme, i druga koja ne uzima u obzir da je do 1988. godine i Miloševićevog puča Vojvodina imala svoju svojinu nad  javnim preduzećima.

"Traži se kompromisno rešenje. Sledeće nedelje predstoji političko usaglašavanje kod premijera Mirka Cvetkovića " dodao je Bojan Kostreš.

(BILSV, 16. 07. 2011.)




Izjave | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Neprihvatljiva koalicija DS i SNS

NOVI SAD – Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević istakla je za RTV Vojvodine da je za LSV neprihvatljiva koalicija Demokratske stranke i Srpske napredne stranke, te da bi u tom slučaju Liga bila u opziciji.
Forum žena LSV | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Važni preventivni pregledi za žene

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana akcije za žensko zdravlje i reproduktivna prava Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin organizovao je uličnu akciju u centru Zrenjanina sa ciljem da se probudi svest kod sugrađanki i sugrađana o značaju preventivnih pregleda, blagovremene dijagnostike radi uspešnog lečenja nezaraznih hroničnih bolesti.
Forum žena LSV | Utorak, 29. 05. 2012. | Komentara: 0

Život po meri svakog čoveka

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine je uvek ukazivala na rastuću militarizaciju društva, moguće konflikte i na načine njihovog rešavanja, suprotstavljajući se svakom vidu nasilja, odupirući se ratu i fundamentalizmu – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Ankica Dostanić, članica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin, ističući da  je konstantni aktivizam osnovni uslov za stabilan i normalan život.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook