Političko usaglašavanje kod Cvetkovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 16. 07. 2011. | Komentara: 0

Političko usaglašavanje kod Cvetkovića

BEOGRAD - Bojan Kostreš, predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini potvrdio je za današnji Blic da  je taj zakon završen, osim jednog člana zbot toga što za njegovo rešenje postoje dve opcije.

Bojan Kostreš

Kako navodi, prva opcija podrazumeva da se Vojvodini vraća veća javna svojina koja pred voda, šuma i sličnog, podrazumeva i velike sisteme, i druga koja ne uzima u obzir da je do 1988. godine i Miloševićevog puča Vojvodina imala svoju svojinu nad  javnim preduzećima.

"Traži se kompromisno rešenje. Sledeće nedelje predstoji političko usaglašavanje kod premijera Mirka Cvetkovića " dodao je Bojan Kostreš.

(BILSV, 16. 07. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Liga tražila punu platu za trudnice i pre pet godina

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine je još 2006. godine pokrenula inicijativu koja se ticala izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju, kojom je traženo da trudnice na porodiljskom osustvu dobijaju punu platu umesto 65 odsto, istakao je danas potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.
Izjave | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Cilj rehabilitacije očigledno je bila imovina

BEOGRAD – Zakonom o rehabilitaciji, čija je ideja ispravljanje istorijske nepravde prema stradalima iz političkih i ideoloških razloga, predviđena su ogromna materijalna obeštećenja i naknade, za koja niko iz vladajuće koalicije ne zna odakle će biti obezbeđena, piše današnji Blic.
Izjave | Sreda, 23. 11. 2011. | Komentara: 0

Samo parole u raspravi

BEOGRAD – U Ustavnom sudu Srbije danas je počela javna rasprava o predlogu za ocenu ustavnosti Zakona o utvrđivanju nadležnosti Autonomne pokrajine Vojvodine. Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, koja je bila tamo, izjavila je da se u dosadašnjoj raspravi nije čuo nijedan pravni argument već isključivo političke poruke i parole.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook