Pomirenje mora biti proces sa uspešnim završetkom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 10. 07. 2015. | Komentara: 0

Pomirenje mora biti proces sa uspešnim završetkom

ZRENJANIN – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da bi posetio Memorijalni centar posvećen ubijenima u Srebrenici, ali i da treba ići i na srpska stratišta.

LSV

- Kod nas se često zaboravlja činjenica da je masovni pokolj u Srebrenici najveći pojedinačni zločin u Evropi posle drugog svetskog rata. Po presudama Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu  i Međunarodnog suda pravde u Hagu u okolini ovog podrinjskog grada je počinjen zločin genocida. Presuđeno je da  Srbija nije počinila genocid, ali  i da nije učinila ništa da ga spreči.To su dakle činjenice – kazao je Marton za list „Zrenjanin“.

On ističe da je činjenica i da su ti sudovi osnovani od strane Ujedinjenih nacija, a pošto je Srbija članica UN, onda su i same presude obavezujuće i za našu zemlju.

- Kao i svako ko smatra da se treba pokloniti nevinim žrtvama rata naravno da bih posetio Memorijalni centar posvećen ubijenima u Srebrenici. Smatram da trebe ići i na srpska stratišta. Treba se pokloniti svakoj žrtvi, bez obzira na ime i prezime, veru ili naciju. Nesrećni Srebreničani su ubijeni u ime našeg naroda, u ime osvete, kako je to rekao Ratko Mladić. Smatram da bi akteri naše poltičke scene trebali da predvode pozitivne političke procese u našoj zemlji i da postavljaju standarde. Pomirenje mora biti proces koji će se završiti uspešno – istakao je Aleksandar Marton u odgovoru na pitanje da li bi otišao u Srebrenicu.

(BILSV, 10.07.2015)




Saopštenja | Sreda, 07. 08. 2024. | Komentara: 0

Ministarka Zavetnica nedostojna i nesposobna

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOÐANI zahteva ostavku ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Ðurđević Stamenkovski zbog lažnog predstavljanja formalnog obrazovanja.
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Maja Mrnuštik prisustvovala je danas obeležavanju 308. godišnjice Petrovaradinske bitke, u kojoj je saveznička vojska, pod vođstvom princa Eugena Savojskog, porazila Osmanlije i sprečila njihovo napredovanje u Evropu.
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI na današnjoj sednici Skupštine grada kritikovali su realizaciju budžeta za prethodnu godinu, jer je procenat izvršenja pokazatelj da aktuelna gradska vlast naš grad ne vodi domaćinski. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook