Pomirenje mora biti proces sa uspešnim završetkom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 10. 07. 2015. | Komentara: 0

Pomirenje mora biti proces sa uspešnim završetkom

ZRENJANIN – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da bi posetio Memorijalni centar posvećen ubijenima u Srebrenici, ali i da treba ići i na srpska stratišta.

LSV

- Kod nas se često zaboravlja činjenica da je masovni pokolj u Srebrenici najveći pojedinačni zločin u Evropi posle drugog svetskog rata. Po presudama Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu  i Međunarodnog suda pravde u Hagu u okolini ovog podrinjskog grada je počinjen zločin genocida. Presuđeno je da  Srbija nije počinila genocid, ali  i da nije učinila ništa da ga spreči.To su dakle činjenice – kazao je Marton za list „Zrenjanin“.

On ističe da je činjenica i da su ti sudovi osnovani od strane Ujedinjenih nacija, a pošto je Srbija članica UN, onda su i same presude obavezujuće i za našu zemlju.

- Kao i svako ko smatra da se treba pokloniti nevinim žrtvama rata naravno da bih posetio Memorijalni centar posvećen ubijenima u Srebrenici. Smatram da trebe ići i na srpska stratišta. Treba se pokloniti svakoj žrtvi, bez obzira na ime i prezime, veru ili naciju. Nesrećni Srebreničani su ubijeni u ime našeg naroda, u ime osvete, kako je to rekao Ratko Mladić. Smatram da bi akteri naše poltičke scene trebali da predvode pozitivne političke procese u našoj zemlji i da postavljaju standarde. Pomirenje mora biti proces koji će se završiti uspešno – istakao je Aleksandar Marton u odgovoru na pitanje da li bi otišao u Srebrenicu.

(BILSV, 10.07.2015)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Odbori LSV | Utorak, 20. 06. 2023. | Komentara: 0

U Zrenjaninu sve stoji - radovi na kući dr Županskog i dalje bez pomaka

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani ponovo postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti šta se dešava sa radovima na rekonstrukciji i restauraciji kuće dr Slavka Županskog u Svetosavskoj ulici, budući da je planirano da budu završeni do kraja prošle godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook