Poslanici LSV podržali predlog rezolucije o Srebrenici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 02. 07. 2015. | Komentara: 0

Poslanici LSV podržali predlog rezolucije o Srebrenici

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga kazala je danas da su poslanici Lige bez pogovora i razmišljanja podržali predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici koju su danas poslanici SDA Sandžaka podneli Skupštini Srbije na usvajanje po hitnom postupku.

LSV
 
Papuga je navela da je LSV jedina stranka koja je išla u Srebrenicu 11. jula.
 
- Rezolucijom hoćemo da podržimo razmišljanje i razgovor o žrtvama, jer žrtve ne postoje samo na jednoj strani. Ako se bude razgovaralo o Srebrenici treba da se razgovara i o svim drugim žrtvama, ne samo u tom mestu - rekla je poslanica LSV.
 
Rezolucijom je predloženo da se 11. jul proglasi Danom sećanja na genocid u Srebrenici i izražava saosećanje za sve žrtve u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije. U razlozima za usvajanje predložene rezolucije navodi se da je priznavanje genocida u Srebrenici civilizacijski korak koji je potreban Srbiji kako bi potvrdila ozbiljnost u nameri za izgradnju dijaloga, saradnje, poverenja i trajnog mira u regionu.
 
(BILSV, 02.07.2015)



Događaji | Sreda, 22. 06. 2011. | Komentara: 0

Obeleženo 70 godina od ustanka u Vojvodini i Jugoslaviji

NOVI SAD - Pod pokroviteljstvom potpredsednice Skupštine AP Vojvodine mr Maje Sedlarević, danas je u pokrajinskom parlamentu obeleženo 70 godina od ustanka naroda u Vojvodini i Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu, 22.juna 1941. godine.
Izjave | Utorak, 21. 06. 2011. | Komentara: 0

Svi traženi zločinci iz Srbije pronašli su sigurnu kuću u Rusiji

NOVI SAD - Niko ne pukušava da Srbiju uvede u NATO, pogotovo ne puzeći, a ni organizovanjem konferencija u kojima učestvuju i zemlje koje nisu u NATO-u, tako da za takvu vrstu bojazni mesta nema, istakla je sinoć portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Utorak, 21. 06. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Na socijaldemokratiji treba ozbiljno raditi

NOVI SAD - Zaista verujem da socijaldemokratija nudi dobro društvo kojem treba da stremimo, i mislim da je prostor za delovanje socijaldemokratske opcije kod nas ogroman a neiskorišćen i da na tome u budućnosti treba ozbiljno poraditi " izjavila je potpredsednica pokrajinskog parlamenta Maja Sedlarević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook