Poslanici UDS: Produžiti vreme za skupštinsku raspravu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 04. 2020. | Komentara: 0

Poslanici UDS: Produžiti vreme za skupštinsku raspravu

Beograd, 27. april 2020 - Narodni poslanici Ujedinjene demokratske Srbije, političkog saveza Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, zahtevaće na predstojećoj sednici Narodne skupštine produženje vremena za raspravu i izdvajanje rasprave o ekonomskim merama vlade i posledicama epidemije na privredu i javne finansije u posebnu tačku dnevnog reda.

LSV

Objedinivši sve uredbe donete u vanrednom stanju u jedan zakon o njihovom potvrđivanju, Vlada R. Srbije je na mala vrata objedinila raspravu o svim problematičnim politikama sprovedenim tokom vanrednog stanja.

To praktično znači da bi se u okviru jedne jedinstvene tačke dnevnog reda trebalo raspravljati i o pitanjima ustavnosti vanrednog stanja, merama zabrane kretanja, suđenjima video linkom, zaštiti zdravlja i prava radnika tokom epidemije, ali i o kompletnom rebalansu budžeta koji je predviđen jednom posebnom uredbom kojom se drastično odstupa od budžetskog sistema.

UDS smatra da je nedopustivo da rasprava o ekonomskoj situaciji i njenim posledicama za egzistenciju građana bude spojena sa raspravom o merama izvođenja kućnih ljubimaca u šetnju.

Narodni poslanici koalicije Ujedinjene demokratske Srbije tražiće da dnevni red skupštinske sednice i vreme za raspravu budu tako koncipirani da omoguće dovoljno prostora za pristojnu demokratsku raspravu o najvažnijim pitanjima za građane, a to su pitanje zdravlja, ekonomske egzistencije i životnog standarda građana u narednim godinama.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook