Poslanici UDS: Produžiti vreme za skupštinsku raspravu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 04. 2020. | Komentara: 0

Poslanici UDS: Produžiti vreme za skupštinsku raspravu

Beograd, 27. april 2020 - Narodni poslanici Ujedinjene demokratske Srbije, političkog saveza Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, zahtevaće na predstojećoj sednici Narodne skupštine produženje vremena za raspravu i izdvajanje rasprave o ekonomskim merama vlade i posledicama epidemije na privredu i javne finansije u posebnu tačku dnevnog reda.

LSV

Objedinivši sve uredbe donete u vanrednom stanju u jedan zakon o njihovom potvrđivanju, Vlada R. Srbije je na mala vrata objedinila raspravu o svim problematičnim politikama sprovedenim tokom vanrednog stanja.

To praktično znači da bi se u okviru jedne jedinstvene tačke dnevnog reda trebalo raspravljati i o pitanjima ustavnosti vanrednog stanja, merama zabrane kretanja, suđenjima video linkom, zaštiti zdravlja i prava radnika tokom epidemije, ali i o kompletnom rebalansu budžeta koji je predviđen jednom posebnom uredbom kojom se drastično odstupa od budžetskog sistema.

UDS smatra da je nedopustivo da rasprava o ekonomskoj situaciji i njenim posledicama za egzistenciju građana bude spojena sa raspravom o merama izvođenja kućnih ljubimaca u šetnju.

Narodni poslanici koalicije Ujedinjene demokratske Srbije tražiće da dnevni red skupštinske sednice i vreme za raspravu budu tako koncipirani da omoguće dovoljno prostora za pristojnu demokratsku raspravu o najvažnijim pitanjima za građane, a to su pitanje zdravlja, ekonomske egzistencije i životnog standarda građana u narednim godinama.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Izjave | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ova vlada nema alternativu

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će LSV podržati rekonstrukciju vlade jer ona u Srbiji "nema alternativu". - Nije Bog zna šta, ali je najbolja koju možemo da imamo u ovom trenutku - kazao je Čanak. On je naveo da bi svaki drugi put "mogao da se poredi sa penjanjem uz pokretne stepenice u pogrešnom smeru".
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.
Iz medija | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

LSV pokreće pitanja imovine, prihoda i policijske uprave za Vojvodinu

NOVI SAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u republičkom parlamentu podržaće najavljenu rekonstrukciju kabineta Mirka Cvetkovića kao iznuđeno rešenje, jer bi, po rečima lidera LSV Nenada Čanka, vlada koju bi formirala aktuelna opozicija bila još gora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook