Poslanik LSV osudio grafite mržnje u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 16. 01. 2015. | Komentara: 0

Poslanik LSV osudio grafite mržnje u Zrenjaninu

ZRENJANIN - U zrenjaninskom naselju Zeleno polje juče su osvanuli grafiti sa porukama mržnje, uperene protiv pripadnika albanske i turske nacionalne zajednice.

LSV

Kako je za RTV rekao poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije i predsednik odborničke grupe LSV u lokalnom parlamentu Dejan Čapo, koji je ukazao javnosti na ovu pojavu, grafiti stoje već nekoliko dana, a građani Zelenog polja su zgroženi. On je upozorio da se poruke koje pozivaju na ubistvo nalaze na objektu ambulante, koja je odmah pored dečijeg vrtića i pijace.
– Ovo nije Zrenjanin i ovo Zrenjanin ne sme postati. Ovo ne izjavljujem kao političar, već kao čovek i građanin, jer se mržnja i pozivanje na nasilje ne smeju tolerisati bez obzira na to koja politička opcija vodi grad – istakao je Čapo. On je naglasio i da su u Zrenjanin dobrodošli svi, bez obzira odakle dolaze i kojoj naciji ili veri pripadaju, te da ovakvi događaji ne predstavljaju pravu sliku tog grada, već kriminalni i vandalski čin pojedinaca, koje treba oštro kazniti.
– Naše bogatstvo je upravo u različitostima i to je ono što prevazilazi sve politike i partije. Preko dvadeset nacija, četiri službena jezika i bogato kulturno-istorijsko nasleđe su ono po čemu se Zrenjanin izdvaja i zbog čega sam ja ponosan što sam Zrenjaninac – dodao je Čapo. On je pozvao nadležne službe da hitno uklone ove i sve ostale poruke mržnje, a istražne organe da otkriju ko poziva na ubistvo po nacionalnoj osnovi.

(BILSV, 16. 01. 2015)



Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Odbori LSV | Utorak, 17. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traže od gradonačelnika Zrenjanina sednicu skupštine o Linglongu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zahtev zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri da inicira održavanje sednice gradske skupštine o radu fabrike guma „Linglong“.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pruža podršku prosvetnim radnicima koji danas organizuju štrajk upozorenja i protestne skupove širom Vojvodine i Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook