Posledice nevremena ogolile zanemarivanje Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 24. 07. 2023. | Komentara: 0

Posledice nevremena ogolile zanemarivanje Vojvodine

Novi Sad, 24. jul 2023 - U ovim trenucima nesagledivih posledica prirodne katastrofe koja je pogodila našu pokrajinu, čije su posledice dovele do znatnog urušavanja već oronule vojvođanske infrastrukture, moramo se suočiti i sa gorućom činjenicom da su nam posledice ovog nevremena samo ogolile sada već višedecenijski problem - dugotrajno zanemarivanje Vojvodine.

LSV

Ukidanje nadležnosti, sve manje ingerencije na lokalnom i pokrajinskom nivou u situacijama poput ove jasno su dovele do potpune blokade gradova i manjih mesta, pokazujući poguban uticaj centralizacije na volju građana. Jačanje lokalnih službi, koje će se baviti ne samo kriznim situacijama već i rešavanjem svakodnevnih problema, pravac su u kom što pre moramo krenuti.

Takođe, važno je napomenuti potpuno devijantnu situaciju koja se godinama kreira u samoj medijskoj sferi a za koju je u potpunosti odgovorna naprednjačka vladajuća garnitura. O samim razmerama vremenske nepogode koja je pogodila Vojvodinu njeni stanovnici su bili informisani u potpunosti od strane beogradskih medija. Mediji na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine godinama drže glavu u pesku, što se tiče gorućih problema o kojima svoje stanovnike treba da pravovremeno i objektivno informišu. Jedan od glavnih primera je i RTV gde već dve godine nema generalnog direktora. Mi nemamo ništa protiv da se u beogradskim medijima danima agilno saopštava kada dođe do kvara autobusa ili tramvaja, ali imamo problem da se u vojvođanskim medijima gotovo ne spominju egzistencijalni problemi poput pijaće vode ili razmera vremenskih nepogoda koje su paralisale gradove poput Novog Sada.  Apsurdno je da se putem medija sa nacionalnom pokrivenošću Vojvođani informišu o zbivanjima u njihovom ataru ili susednoj ulici.

Među činjenicama koje su poražavajuće jeste i to da se sednica Pokrajinske vlade saziva tek nakon ozbiljnog pritiska javnosti a ne zbog Vojvođana, jer da je obrnuto, zbog samih posledica nakon prvog nevremena do sazivanja bi došlo odmah, a ne nekoliko dana kasnije.

Kada se sve uzme u obzir, dolazi se do zaključka da je ova vladajuća garnitura pogubnija po budućnost građana i građanki Vojvodine od svake moguće kataklizme.

Saša Šućurović
predsednik poslaničke grupe Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini AP Vojvodine



Iz medija | Sreda, 27. 04. 2011. | Komentara: 0

Do imovine i prihoda i teško i bolno

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i republički poslanik Bojan Kostreš ocenio je da su procesi definisanja autonomije Vojvodine, kao i koraci koji su preduzeti u prvacu vraćanja imovine i prihoda Pokrajini i lokalnim samoupravama Srbiji neophodni, ali da se sporo odvijaju jer su "bolni i teški".
Odbori LSV | Utorak, 26. 04. 2011. | Komentara: 0

Nedeljkov: Vratiti imovinu Zrenjaninu

ZRENJANIN - Od grada koji je pre dve decenije bio jedna od najprosperitetnijih sredina u nekadašnjoj Jugoslaviji i sigurno među pet gradova koji su ostvarivali najveći dohodak i najbrže se razvijali, Zrenjanin danas u državi prepoznaju po tome da je sredina u kojoj su ljudi pretrpeli veliku štetu ostajući bez posla, gde su niska primanja i nizak životni standard, što je posledica devedesetih godina " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragan Nedeljkov.
Izjave | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

BEOGRAD - Priča o štrajku glađu i žeđu Tomislava Nikolića od samog početka je bila falsifikat, jer u svemu tome nije bilo nikakve ideje, smisla, razloga, programa ili koncepta, ocenio je sinoć u Utisku nedelje lider LSV Nenad Čanak. On je podsetio da radikali nikada ne umiru za svoje ciljeve, već da u smrt teraju druge, te da je isti epilog sa štrajkom glađu do smrti bio i u slučaju štrajka Nikolićevog bivšeg šefa Vojislava Šešelja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook