Postoje crvene linije koje LSV neće preći

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 13. 09. 2011. | Komentara: 0

Postoje crvene linije koje LSV neće preći

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je juče, komentarišući najavu SVM da ne daju kvorum za glasanje o Zakonu o železnici, da Liga za razliku od SVM-a, nema ni ambiciju ni mogućnost da formira većinu sa naprednjacima, što su ranije nagoveštavali Pastor i Nikolić.

Bojan Kostreš

"Koliko god mi smatrali da je značajno da se železnice vrate Vojvodini, za nas je još značajnije da se ne sruši vlada mesec dana pred dobijanje statusa kandidata. Mi imamo dosta negativno iskustvo iz perioda rušenja vlade Zorana Živkovića posle čega je Koštunica bio premijer u dva mandata i ne želimo da se takva situacija ponovi. To ne znači da ćemo odustati od naših ciljeva, ali postoje crvene linije koje LSV neće preći, a jedna od njih je i davanje kvoruma. Nećemo da ucenjujemo većinu i da rušimo vladu, ako se naši amandmani ne usvajaju, a igre kao što su "nećemo dati kvorum sada, ali ćemo ga dati sat vremena kasnije" krajnje su neozbiljne " kazao je Kostreš, a prenosi današnja Politika.

(BILSV, 13. 09. 2011.)



Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine na Skupštini opštine Vrbas

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine zavijorila se i na zgradi Skupštine opštine Vrbas. To je 12 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Prevencija je najbolji lek

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana zdravlja, koji se svake godine obeležava 7. aprila na dan kada je pri Ujedinjenim nacijama osnovana Svetska zdravstvena organizacija, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u organizaciji Gradske organizacije Foruma žena LSV Zrenjanin, upriličena je tribina na temu "Prevencija umanjuje rizik".
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio pakete u naselju Bangladeš

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović posetili su danas, povodom Svetskog dana Roma posetili danas naselje Bangladeš i tom prilikom stanovnicima ovog romskog naselja uručili pakete pomoći. Nakon obilaska nekoliko porodica kojima je predao pakete, Jovanović je čestitao prisutnim članovima ove zajednice i svim građanima i građankama romske nacionalnosti Svetski dan Roma.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook