Potpisi sprečili imenovanje Ulice Đorđa Vajferta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Potpisi sprečili imenovanje Ulice Đorđa Vajferta

NOVI SAD/PANČEVO – Predsednik omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu Vladan Keljević rekao je za televiziju Prva da je omladina LSV prošle godine pokrenula akciju da Đorđe Vajfert dobije ulicu u tom gradu, ali da u tome, nažalost, nije uspela.

LSV

Đorđe Vajfert je, između ostalog, bio školovani pivar, utemeljivač Narodne banke Srbije i najduži guverner u njenoj istoriji, zbog čega se njegov lik i nalazi na novčanici od hiljadu dinara, a svom rodnom gradu Pančevu ostavio crkvu Svete Ane i pivaru. Međutim, to ipak nije dovoljno da dobije ulicu u ovom gradu.

- Ono što je malo sputalo našu inicijativu, pošto je to građanska inicijativa, da bi ona bila važeća, je da je potrebno skupiti potpise od minimum 10 odsto ukupnog broja birača na teritoriji grada Pančeva. To je problem, jer prostom računicom dolazite do cifre od osam hiljada potpisa – istakao je Vladan Keljević.

(BILSV, 13.12.2012)



Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Preventiva i zdravlje

KIKINDA - Forum žena GrO LSV Kikinda održao je tribinu posvećenu 7. aprilu, međunarodnom Danu zdravlja, 8. aprila u prostoru restorana Radnički dom. Svetlana Stojanović, privatna preduzetnica koja se bavi proizvodnjom organske hrane, govorila je o svojoj odluci da napusti struku - uređenje enterijera - i posveti se gajenju voća i povrća po standardima kakvi se danas traže u Evropi, a sve da bi se zdravlje potrošača zaštitilo od silne hemije kojima se voće i povrće danas tretira.
Iz medija | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Posebna uloga Vojvodine

Piše: Maja Sedlarević

Evropske integracije Republike Srbije svakim svojim korakom unapred otvaraju nove mogućnosti saradnje i postupnog uvođenja evropskih standarda u našu zemlju. Mnogo puta do sada naglašavano je da AP Vojvodina, zbog svog geografskog položaja, tradicije i načina prihvatanja savremenih vrednosti Evrope, ima posebno mesto, ulogu, ali i odgovornost u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook