Potpisi sprečili imenovanje Ulice Đorđa Vajferta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Potpisi sprečili imenovanje Ulice Đorđa Vajferta

NOVI SAD/PANČEVO – Predsednik omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu Vladan Keljević rekao je za televiziju Prva da je omladina LSV prošle godine pokrenula akciju da Đorđe Vajfert dobije ulicu u tom gradu, ali da u tome, nažalost, nije uspela.

LSV

Đorđe Vajfert je, između ostalog, bio školovani pivar, utemeljivač Narodne banke Srbije i najduži guverner u njenoj istoriji, zbog čega se njegov lik i nalazi na novčanici od hiljadu dinara, a svom rodnom gradu Pančevu ostavio crkvu Svete Ane i pivaru. Međutim, to ipak nije dovoljno da dobije ulicu u ovom gradu.

- Ono što je malo sputalo našu inicijativu, pošto je to građanska inicijativa, da bi ona bila važeća, je da je potrebno skupiti potpise od minimum 10 odsto ukupnog broja birača na teritoriji grada Pančeva. To je problem, jer prostom računicom dolazite do cifre od osam hiljada potpisa – istakao je Vladan Keljević.

(BILSV, 13.12.2012)



Izjave | Sreda, 23. 03. 2011. | Komentara: 0

Nismo spremni za povlačenje bilo koga od naših predstavnika iz Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine je zadovoljna radom naša dva člana vojvođanske vlade i mi nismo spremni da predložimo povlačenje bilo koga od njih dvojice - izjavio je danas za Jutarnji dnevnik Radio televizije Srbije zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da se ne zna tačan datum otvaranja Kancelarije Vojvodine u sedištu EU u Briselu, jer za to još nije dobijena saglasnost Vlade Srbije, kako je to predviđeno propisima, prenosi RTV.
Najave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Najava tribine

NOVI SAD - Tribina Saveta za zdravstvo Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pod nazivom "Rak kože - rizik, faktori, mere preventive" održaće se u utorak 29. marta 2011. godine, u 19 časova, u prostorijama mesne zajednice "Klisa", ulica Savska 27.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook