Požar na deponiji u Zrenjaninu, građani se gušili u dimu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 07. 2021. | Komentara: 0

Požar na deponiji u Zrenjaninu, građani se gušili u dimu

Zrenjanin, 29. jul 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da u najkraćem mogućem roku obavesti građane o uzrocima požara na gradskoj deponiji smeća, koja je u jučerašnjim večernjim satima izazvala formiranje gustog dima, praćenog smradom, u većem delu grada.

LSV

Ovakvo stanje, praćeno veoma visokom temperaturom, zabrinulo je građane Zrenjanina, a reakcije na društvenim mrežama jasno su ukazivale na bes.

Posle problema sa vodom, zagađenjem vazduha iz kafilerije, kao i potencijalnim zagađenje iz kineske fabrike guma Linglong, koja se gradi nedaleko od grada, ekološki problemi izazvani požarima na deponiji smeća grad Zrenjanin čine opasnim mestom za život.

Građanima Zrenjanina je Ustavom zagarantovano pravo na zdravu životnu sredinu, ali se to pravo flagrantno krši.

Tražimo hitnu reakciju gradonačelnika i informacije o odgovornosti za najnovije ekološke incidente u Zrenjaninu.

Uz odgovornost, insistiramo i na strogim sankcijama za pojedince koji su doveli do ovakve situacije.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin




Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.
Iz medija | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Njima je jedini zakon Aleksandar Vučić

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik, govoreći o novom šefu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vladimiru Orliću i bivšem šefu BIA Aleksandru Vulinu, kaže da nisu bitne personalne karakteristike, već da je bitno da oni koji su na čelu bespogovorno slušaju i prate naređenja. Njima su jedini Ustav, zakon i naredba – Aleksandar Vučić, dodaje on.
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook