Pozvaću stranke na promenu Ustava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 29. 03. 2017. | Komentara: 0

Pozvaću stranke na promenu Ustava

Novi Sad, 29. mart 2017 - Deset godina ovaj Ustav koči i sapliće Srbiju da se suoči sa sobom, reši probleme i ubrza put ka Evropskoj uniji.

Deset godina ovaj ustav hrani mitomaniju iz političke kuhinje Koštunice i Miloševića o Srbiji čije je srce Kosovo, desna ruka Republika Srpska, a drugo oko u glavi Crna Gora.   

LSV

Pored LDP i LSV koje su zajedno protestovale ispred Narodne skupštine protiv donošenja ovakvog Ustava, a zatim i vodile antireferendumsku kampanju, u poslednje vreme sve je više stranaka koje se zalažu za njegovu promenu iz najrazličitijih razloga.

Zato ću ih sve pozvati da se u parlamentu ujedinimo u zahtevu da Ustav bude promenjen.

Danas, kao i u proteklih deset godina, mogu da kažem isto: Ustav je loš, donet je bez javne rasprave, guši autonomiju Vojvodine i guši sve druge krajeve Srbije jer centralizuje zemlju. Ovaj Ustav spominje samo jedan jezik i pismo, a u Vojvodini su, recimo, u službenoj upotrebi šest jezika.

U direktnoj je suprotnosti sa pravom EU i blokira evropske integracije jer ne poštuje primat međunarodnog prava i nema neposredne primene međunarodnog prava od domaćih sudova.

I krajnje je vreme da se menja.

https://www.youtube.com/watch?v=dGhkfeerZUY

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Događaji | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana prva regionalna sednica Evropskog parlamenta mladih Srbije, na kojoj je učestvovalo oko 50 srednjoškolaca. Među učesnicima današnjeg zasedanja Evropskog parlamenta mladih bili su učenici novosadskih gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić, Laza Kostić, Karlovačke gimnazije i učenici srednjih škola Isidor Bajić, Elektro-tehničke i Ekonomske škole u Novom Sadu.
Izjave | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Bez razgovora o pokrajinskim izborima

NOVI SAD - Komentarišući najave da bi pokrajinski izbori mogli biti raspisani u septembru ili decembru, odvojeno od republičkih, potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, rekla je za Dnevnik da ne očekuje izbore u Pokrajini pre proleća 2012. godine.
Izjave | Nedelja, 08. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Žrtve su prioritet

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je danas svojim potpisom osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ (REKOM). Ističući da istina i zagađenje nemaju granice, Čanak je rekao da su ovi prostori zagađeni lažima zbog čega je neophodna jedna ovakva zajednička akcija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook