Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.

Jakovljev je kazao i da je LSV spremna za razgovor o toj temi, ali da ipak "sve zavisi od pokrajinskog premijera Bojana Pajtića", te da smatra da samo smanjenje broja resora nije presudno za efikasniji rad te vlade.

"Administracija u Vojvodini bila bi mnogo efikasnija kad bi se republička vlast odgovornije odnosila prema njoj, odnosno kad bi brže donosila zakone o imovini i finansiranju nadležnosti Pokrajine " ocenio je Jakovljev. U izjavi za Blic, Jakovljev je istakao da mu je predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić preneo ideju da se smanji broj sekretarijata jer uzimajući u obzir nadležnosti, može da izazove otpor republike što pokrajinska vlada ima više sekretarijata nego država ministarstava.

"On mi je, dakle, preneo ideju o rekonstrukciji, o sekretarijatima koje je moguće spojiti " naveo je Jakovljev, koji je i predsednik Političkog saveta LSV.

(BILSV, 08. 03. 2011.)




Događaji | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

Minut ćutnje za žrtve Srebrenice

NOVI SAD – Na predlog poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor otpočeo je današnje zasedanje minutom ćutanja za žrtve Srebrenice i sve žrtve ratova dvedesetih.
Saopštenja | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 3

Zaštitu za Vojvodinu tražiti u Strazburu

NOVI SAD, 11. jul –  Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu AP Vojvodine da zaštitu prava građanki i građana APV zatraži pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.
Izjave | Utorak, 10. 07. 2012. | Komentara: 0

LSV će biti oštra opozicija

NOVI SAD - Liga socijademokrata Vojvodine biće oštra opozicija budućoj vladi, izjavila je za Tanjug portparolka LSV Aleksandra Jerkov dodajući da ne očekuje da će stranke koje će biti njen deo sprovesti sve ono što je predviđeno koalicionim sporazumom, koji su danas potpisale.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook