Predstavnici LSV prekrečili grafit Čanka pod nož

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 14. 01. 2020. | Komentara: 0

Predstavnici LSV prekrečili grafit Čanka pod nož

Novi Sad, 14. januar 2020 - Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na čelu sa potpredsednikom LSV Robertom Kolarom prekrečili su danas grafit na Limanu u Ulici Drage Spasić, na kojem je pisalo „Čanka pod nož“.

LSV

Kao što smo već danas ukazali, fašistički grafiti na keju kod Spomenika žrtavama racije, zatim grafit kojim se veliča Dimitrije Ljotić dokazuju da fašisti sve češće gamižu noću po Novom Sadu.

Uvereni smo da ovaj grafit dolazi iz istih krugova.

Zato još jednom zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa kako bi se najpre utvrdili vinovnici ovih grafita, a zatim i njihovi mentori.

Ako se na taj način Novi Sad ne obračuna sa fašistima i svima onima koji u 21. veku smatraju da političke protivnike treba zaklati, taj ljudski talog će se ohrabriti i izaći iz mraka.

Novi Sad će onda morati ponovo na ulicu, kao 7.oktobra 2007. godine, da ih tamo zaustavi.


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Forum žena LSV | Subota, 10. 03. 2012. | Komentara: 0

Pokloni za sugrađanke

SREMSKA MITROVICA – Omladinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zajedno sa Forumom žena u Sremskoj Mitrovici, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, prekjuče je sugrađankama podelio letke i poklone.
Izjave | Subota, 10. 03. 2012. | Komentara: 0

Žene treba da predstavljaju žene

BEOGRAD – U aktuelnom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije nalazi se 55 žena dok će ih, u skladu sa zakonom, već u sledećem mandatu biti trećina od 250, a narodna poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov je, u izjavi za TV Prva, istakla da nije stvar samo u broju žena u parlamentu.
Izjave | Subota, 10. 03. 2012. | Komentara: 0

Poboljšati položaj žena na selu

NOVI SAD – Potrebne su mere države da bi se popravio veoma težak položaj žena na selu, istaknuto je juče na okruglom stolu u Novom Sadu o životu žena u malim mestima, a potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević upozorila je tom prilikom da je Srbija veoma dugo u procesu tranzicije, zbog čega su se brzi i kratki potezi države pretvorili u dugotrajne postupke, u kojima su najveće žrtve upravo žene.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook