Premijerka Brnabić da se izjasni o navodima koji optužuju Vulina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 12. 01. 2022. | Komentara: 0

Premijerka Brnabić da se izjasni o navodima koji optužuju Vulina

Novi Sad, 12. januar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednice Vlade Srbije da se izjasni o navodima koji optužuju ministra policije Aleksandra Vulina da je ruskim službama predao poverljive podatke o aktivnostima ruskih opozicionara u Beogradu.

LSV

Mediji su preneli da je ruski opozicionar Vladimir Kara-Murza izjavio da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin predao Kremlju transkripte razgovora ruskih opozicionara, sačinjenih u Beogradu.

Kara-Murza je naveo da se Vulin u maju 2021. u Moskvi susreo sa ruskim sekretarom za nacionalnu bezbednost Aleksejom Petrušivim, te je uz predaju navedenih transkripta dogovorio i formiranje zajedničke rusko-srpske grupe za borbu protiv „obojenih revolucija“.

LSV pita premijerku Brnabić da li je upoznata sa ovim aktivnostima ministra Vulina i šta će preduzeti po pitanju ovih navoda.

Očekujemo hitne odgovore!

Zatvaranje očiju na ovakve navode može dodatno ugroziti kredibilitet Srbije u svetu.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Događaji | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Med za Dečije selo

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, zajedno sa predstavnicima Društva pčelara "Jovan Živanović", predao je danas 150 kilograma meda SOS Dečijem selu. Med su obezbedili članovi Društva pčelara, koji su učestvovali na Festivalu meda, održanom od 16. do 18. septembra u Novom Sadu, a kojem je Skupština grada pokrovitelj.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Škola i dalje bez fiskulturne sale

BAČKA PALANKA - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka Vladimir Trkulja skrenuo je danas pažnju javnosti na nesposobnost ove, ali i prethodnih, opštinske vlasti u tom mestu. On je u saopštenju za javnost, kao jedan od problema izdvojio činjenicu da Osnovna škola u centru Bačke Palanke, koja postoji više od 100 godina, nema fiskulturnu salu.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Svim trudnicama 100 odsto naknade

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poziva sve odbornike da podrže i priključe se našoj inicijativi da trudnicama zrenjaninske opštine od 1. januara 2012. godine, iz gradskog budžeta bude isplaćivana razlika između iznosa zarade iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja,



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook