Prevazići sve nesporazume i naći rešenje u dijalogu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 24. 09. 2015. | Komentara: 0

Prevazići sve nesporazume i naći rešenje u dijalogu

Novi Sad, 24. septembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i Vladu Republike Hrvatske da učine zajedničke napore, prevaziđu sve nesporazume, sednu da razgovaraju i rešenje nađu na zajedničkom sastanku.

LSV
 
Mere i kontramere, blokade i verbalni sukobi nanose velike ekonomske štete i jednoj i drugoj zemlji. Još veće i dalekosežnije štete trpe dugo godina građeni odnosi dve države, stabilnost i dijalog u regionu.
 
Pored ekonomske štete i pored blokade koja u Vojvodini ograničava normalan život i kretanje, ovakav rast tenzija bi mogao naneti štetu u međunacionalnim odnosima. Jako je važno učiniti sve da se to spreči.
 
Ponovo insistiramo i na tesnoj, dnevnoj i efikasnoj saradnji republičke i pokrajinske administracije u vezi rešavanja dnevnih pitanja koja se tiču izbeglica. Takva saradnja je, podsetimo, bila moguća prilikom prošlogodišnjih poplava i nema razloga da zbog bilo kakvih nesuglasica bude problema u prihvatu, smeštaju i odnosu prema izbeglicama.
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Ponedeljak, 23. 09. 2024. | Komentara: 0

Ljudi u crnom po diktatu vlasti napadaju studente u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od policije da pod hitno omogući svim studentima ulazak u zgradu Rektorata u Novom Sadu.

Odbori LSV | Petak, 20. 09. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina plaćaju kaznu zbog burazersko-kumovskog poslovanja SNS-a i gradonačelnika Salapure

Javnost Zrenjanina juče je saznala da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poništila postupak javne nabavke radova na uređenju poljoprivrednog zemljišta, koji je Grad Zrenjanin raspisao 17. jula, a čija je vrednost 82,5 miliona dinara bez PDV-a.
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2024. | Komentara: 0

U Vučićevom ekonomskom tigru pokvareni mamografi. Zašto?

Liga socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI traži od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove vodeće saradnice u Vojvodini, pokrajinske premijerke Maje Gojković da saopšte javnosti zašto su aparati za mamografiju u Institutu za onkologiju Vojvodine i Domu zdravlja „Novi Sad“ u kvaru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook