Prevazići sve nesporazume i naći rešenje u dijalogu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 24. 09. 2015. | Komentara: 0

Prevazići sve nesporazume i naći rešenje u dijalogu

Novi Sad, 24. septembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i Vladu Republike Hrvatske da učine zajedničke napore, prevaziđu sve nesporazume, sednu da razgovaraju i rešenje nađu na zajedničkom sastanku.

LSV
 
Mere i kontramere, blokade i verbalni sukobi nanose velike ekonomske štete i jednoj i drugoj zemlji. Još veće i dalekosežnije štete trpe dugo godina građeni odnosi dve države, stabilnost i dijalog u regionu.
 
Pored ekonomske štete i pored blokade koja u Vojvodini ograničava normalan život i kretanje, ovakav rast tenzija bi mogao naneti štetu u međunacionalnim odnosima. Jako je važno učiniti sve da se to spreči.
 
Ponovo insistiramo i na tesnoj, dnevnoj i efikasnoj saradnji republičke i pokrajinske administracije u vezi rešavanja dnevnih pitanja koja se tiču izbeglica. Takva saradnja je, podsetimo, bila moguća prilikom prošlogodišnjih poplava i nema razloga da zbog bilo kakvih nesuglasica bude problema u prihvatu, smeštaju i odnosu prema izbeglicama.
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Odbori LSV | Utorak, 17. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traže od gradonačelnika Zrenjanina sednicu skupštine o Linglongu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zahtev zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri da inicira održavanje sednice gradske skupštine o radu fabrike guma „Linglong“.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pruža podršku prosvetnim radnicima koji danas organizuju štrajk upozorenja i protestne skupove širom Vojvodine i Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook