Prevencija bitna u borbi protiv raka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 25. 10. 2014. | Komentara: 0

Prevencija bitna u borbi protiv raka

ZRENJANIN – Forum žena Gradskog odbora  Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je danas u centru grada, ispred prostorija stranke uličnu akciju povodom meseca borbe protiv raka dojke.

LSV

Tokom akcije, aktivistkinje Foruma žena GrO LSV Zrenjanin uputile su poruku podrške ženama koje su se već suočile sa ovom bolešću i svim drugim sugrađankama, da budu odgovorne kada je njihovo zdravlje u pitanju i da zajednički rade na povećanju svesti o značaju ranog otkrivanja raka dojke. Potpredsednica FŽ LSV, Ankica Dostanić, navela je da su garant našeg dobrog zdravlja preventivni pregledi.
– O značaju prevencije govori nam i podatak da je, zaključno sa avgustom 2014. godine, skrining mamografija urađena kod 61.878 zdravih žena, starosti od 50 - 69 godina i da je na taj način otkriveno 193 slučaja karcinoma dojke. Rak dojke je najučestalije maligno oboljenje kod žena u Srbiji, a svake godine se broj novoobolelih žena povećava. Još je alarmantnija činjenica da se starosna granica obolevanja neprestano pomera naniže, dok se smrtnost od ove bolesti ne smanjuje – navela je ona. Dodaoala je da je zbog toga neophodno urgentno uvođenje obaveznih preventivnih pregleda u okviru zdravstvenog sistema i na paralelno podizanje svesti građanki i građana o važnosti prevencije radi unapređenja zdravlja.

(BILSV, 25. 10. 2014)



Izjave | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

BEOGRAD - Priča o štrajku glađu i žeđu Tomislava Nikolića od samog početka je bila falsifikat, jer u svemu tome nije bilo nikakve ideje, smisla, razloga, programa ili koncepta, ocenio je sinoć u Utisku nedelje lider LSV Nenad Čanak. On je podsetio da radikali nikada ne umiru za svoje ciljeve, već da u smrt teraju druge, te da je isti epilog sa štrajkom glađu do smrti bio i u slučaju štrajka Nikolićevog bivšeg šefa Vojislava Šešelja.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Ligaši u Zrenjaninu obeležili Dan planete Zemlje

ZRENJANIN - Aktivistkinje i aktivisti Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i ove godine obeležili su Dan planete Zemlje. Zrenjaninske Ligašice i Ligaši organizovali su akciju vožnje biciklova i čišćenja obale jezera kod zgrade Suda. Cilj ove tradicionalne akcije je ukazivanje na značaj razvijanja ekološke svesti.
Iz medija | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Predlog zakona o imovini Vojvodine do kraja maja

BEOGRAD - Radna grupa za izradu zakona o imovini Vojvodine održala je juče u Vladi Srbije prvi sastanak, na kojem je dogovoreno da bi do kraja maja trebalo da bude definisan predlog zakona, odnosno koja će imovina biti vraćena u nadležnost pokrajine. Kako je za Press izjavio predsednik ove radne grupe Bojan Kostreš, republički poslanik i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, na prvoj sednici utvrđeni su osnovni principi rada, ali i predstavljeno je više predloga koje će članovi komisije razmotriti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook