Prevencija bitna u borbi protiv raka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 25. 10. 2014. | Komentara: 0

Prevencija bitna u borbi protiv raka

ZRENJANIN – Forum žena Gradskog odbora  Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je danas u centru grada, ispred prostorija stranke uličnu akciju povodom meseca borbe protiv raka dojke.

LSV

Tokom akcije, aktivistkinje Foruma žena GrO LSV Zrenjanin uputile su poruku podrške ženama koje su se već suočile sa ovom bolešću i svim drugim sugrađankama, da budu odgovorne kada je njihovo zdravlje u pitanju i da zajednički rade na povećanju svesti o značaju ranog otkrivanja raka dojke. Potpredsednica FŽ LSV, Ankica Dostanić, navela je da su garant našeg dobrog zdravlja preventivni pregledi.
– O značaju prevencije govori nam i podatak da je, zaključno sa avgustom 2014. godine, skrining mamografija urađena kod 61.878 zdravih žena, starosti od 50 - 69 godina i da je na taj način otkriveno 193 slučaja karcinoma dojke. Rak dojke je najučestalije maligno oboljenje kod žena u Srbiji, a svake godine se broj novoobolelih žena povećava. Još je alarmantnija činjenica da se starosna granica obolevanja neprestano pomera naniže, dok se smrtnost od ove bolesti ne smanjuje – navela je ona. Dodaoala je da je zbog toga neophodno urgentno uvođenje obaveznih preventivnih pregleda u okviru zdravstvenog sistema i na paralelno podizanje svesti građanki i građana o važnosti prevencije radi unapređenja zdravlja.

(BILSV, 25. 10. 2014)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook