Prihvatanje kosovske realnosti je dobro za Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 09. 2017. | Komentara: 0

Prihvatanje kosovske realnosti je dobro za Srbiju

Novi Sad, 10. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava odluku poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova da podrže izbor nove Vlade.

LSV

Ova odluka je racionalna i predstavlja korak u pravcu smirivanja stanja na Kosovu.
Ostvarivanje svih zajamčenih prava srpske i drugih nacionalnih zajednica na Kosovu mora biti prioritet u radu novoizabrane Vlade.

LSV je još pre više od deset godina isticala da bežanje od realnosti nije dobro za Srbiju, a zabijanje glave u pesak najviše je štetilo interesima Srba na Kosovu.
Srbija i Kosovo moraju što pre nastaviti razgovore o normalizaciji odnosa, jer bez dijaloga i obostrane spremnosti na saradnju neće se omogućiti modernizacija i razvoj niti Srbije niti Kosova.

Dobri odnosi su interesu svih građana Srbije i Kosova.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Odbori LSV | Petak, 21. 11. 2014. | Komentara: 0

Protest zbog visine poreza na imovinu

PANČEVO – Funkcioneri Gradskog odbora LSV Pančevo Vladan Keljević i Jovica Petrovački pozvali su danas građane nezadovoljne računima za porez na imovinu, ali i poljoprivrednike zbog visokog poreza koji plaćaju za svoje njive u građevinskom reonu Pančeva, na protest koji će u sredu u 16 časova biti organizovan ispred Uslužnog centra Gradske uprave Pančeva.
Saopštenja | Petak, 21. 11. 2014. | Komentara: 0

Pastor je već destabilizovao političke prilike u Vojvodini

Novi Sad, 21. novembar - Ištvan Pastor je tokom tri meseca tri puta za redom izdao koalicione partnere i tako destabilizovao političke prilike u Vojvodini. 
Odbori LSV | Petak, 21. 11. 2014. | Komentara: 0

Gradski odbor LSV Novi Sad pisao ministru policije da otvori Policijsku stanicu na Novom naselju

NOVI SAD - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad uputio je pismo ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojši Stefanoviću sa zahtevom da u prostoru koji je Grad Novi Sad još pre tri i po godine ustupio MUP-u konačno bude otvorena policijska stanica.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook