Privatni izdavači nisu zainteresovani da štampaju udžbenike za nacionalne zajednice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 26. 07. 2015. | Komentara: 0

Privatni izdavači nisu zainteresovani da štampaju udžbenike za nacionalne zajednice

BEOGRAD - Komentarišući novi Predlog zakona o udžbenicima koji sledeće nedelje ulazi u skupštinsku proceduru, narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine i članica Nacionalnog saveta Rusina Olena Papuga izjavila je da privatni izdavači nisu zainteresovani za izdavanje niskotiražnih udžbenika. Tako niskotiražne udžbenike, među kojima su i knjige za nacionalne zajednice, objavljuje Zavod za udžbenike i poneki privatni izdavač.LSV

- Sve se u našoj državi komercijalizuje, tako da privatni izdavači nisu zainteresovani za izdavanje udžbenika na jezicima nacionalnih zajednica. Novi Zakon, koji će valjda ući u proceduru, predviđa da svi privatni izdavači koji izdaju, na primer, knjigu, sociologiju, biologiju na srpskom jeziku obavezni su da tu knjigu prevedu ako je potreba i na jezik nacionalne zajednice - ističe za RTS Olena Papuga.

(BILSV, 26.07.2015)




Saopštenja | Ponedeljak, 28. 10. 2024. | Komentara: 0

Vlast da pod hitno vrati na posao profesorku škole u Opovu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pruža punu podršku prosvetnim radnicima, koji za početak novembra planiraju novi štrajk, jer im Vlada Srbije nije ispunila niti jedan zahtev.
Saopštenja | Subota, 26. 10. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Budućnost Srbije mora biti evropska

Vest da je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen otkazala unapred planirani sastanak sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem, zbog njegovog prethodnog susreta sa ministrom Putinove vlade, još jedan je šamar neodgovorne naprednjačke vlasti ugledu naše države.
Saopštenja | Petak, 25. 10. 2024. | Komentara: 0

Šta je tajno u Vili Ravne na Fruškoj gori?

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje predsedniku Vlade Srbije Milošu Vučeviću i Republičkoj direkciji za imovinu u kakvom je statusu Vila Ravne, koja se nalazi na teritoriji Nacionalnog parka „Fruška gora“ i zašto je sve u vezi ovog objekta tajno.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook