Privatni izdavači nisu zainteresovani da štampaju udžbenike za nacionalne zajednice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 26. 07. 2015. | Komentara: 0

Privatni izdavači nisu zainteresovani da štampaju udžbenike za nacionalne zajednice

BEOGRAD - Komentarišući novi Predlog zakona o udžbenicima koji sledeće nedelje ulazi u skupštinsku proceduru, narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine i članica Nacionalnog saveta Rusina Olena Papuga izjavila je da privatni izdavači nisu zainteresovani za izdavanje niskotiražnih udžbenika. Tako niskotiražne udžbenike, među kojima su i knjige za nacionalne zajednice, objavljuje Zavod za udžbenike i poneki privatni izdavač.LSV

- Sve se u našoj državi komercijalizuje, tako da privatni izdavači nisu zainteresovani za izdavanje udžbenika na jezicima nacionalnih zajednica. Novi Zakon, koji će valjda ući u proceduru, predviđa da svi privatni izdavači koji izdaju, na primer, knjigu, sociologiju, biologiju na srpskom jeziku obavezni su da tu knjigu prevedu ako je potreba i na jezik nacionalne zajednice - ističe za RTS Olena Papuga.

(BILSV, 26.07.2015)




Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".
Saopštenja | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Delegacija LSV - VOJVOĐANI na komemoraciji u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI boravila je danas u Bosni i Hercegovini na komemoraciji povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici.
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook