Proizvodnja je okosnica razvoja Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 08. 2011. | Komentara: 0

Proizvodnja je okosnica razvoja Zrenjanina

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj sajma "Inocoop", održanog u sklopu ovogodišnjih Dana piva, i značaj usvajanja zakona o vraćanju imovine i izvornih prihoda, za dalji razvoj ovog grada.

- Ove godine na sajmu je izlagalo 14 zemalja regiona, zajedno sa Srbijom, što nas podseća da je privreda pokretač i snaga i grada i države. "Inocoop" je bio dokaz napretka u svetu preduzetništva i privrede, samim tim što je posećenost bila višestruko uvećana u odnosu na proteklu godinu. Najzastupljenije su bile proizvodne delatnosti i nešto manje uslužne. Sajam je dokazao da Zrenjanin ima potencijal za investitore iz raznih sfera, pogotovo u delatnostima koje se tiču izrade fabrikata, polufabrikata i svih onih proizvoda neophodnih za široku potrošnju - rekao je Milošev i podsetio da je proizvodnja okosnica razvoja Zrenjanina i regiona. Ovom prilikom, on je istakao i značaj donošenja zakona o vraćanju imovine i izvornih prihoda, čime bi, kako je rekao, i javna i privatna preduzeća mogla da šire svoje poslovne kapacitete, zapošljavaju i koriste resurse koji im trenutno nisu na raspolaganju.

- Evropska unija očekuje od Srbije usvajanje ovih zakona i to je jedan od ključnih uslova za buduće investicije u našem gradu, i upravo u dosadašnjim razgovorima, koje sam obavio, kao najveći kamen spoticanja istaknuto je nepoznavanje vlasništva - napomenuo je Milošev, dodajući da će LSV, zajedno sa svim svojim funkcionerima koji su raznim nivoima vlasti, stalno insistirati na što skorijem usvajanju dva zakona.

(BILSV, 30.08.2011.)

 




Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook