Promena izbornog sistema u Vojvodini nije na dnevnom redu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 10. 07. 2015. | Komentara: 0

Promena izbornog sistema u Vojvodini nije na dnevnom redu

SUBOTICA - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da pitanje promene izbornog sistema u Vojvodini nije došlo na dnevni red, jer se samo radi o glasinama, a nijedan papir o tome nije video, te ne zna o čemu se radi.

LSV

- Tek kada budem video o čemu se radi mogu da dam neki zaključak – rekao je Čanak novinarima na obeležavanju 25 godina LSV u Subotici.

On je podsetio da se LSV dugi niz godina zalagala za proporcionalni sistem u Vojvodini, jer je takav i na nivou gradova i opštine, te na nivou Republike Srbije.

- U tom smislu je to bila harmonizacija izbornog sistema u svim delovima zemlje. I ništa drugo. Sada smo došli u poziciju da se opet traži nekakav izuzetak iz meni potpuno nepoznatog razloga. Vojvodina jeste specifična, ali se ti specifikumi mogu rešavati nekim drugim stvarima, a ne izmenom izbornog zakona - rekao je Čanak.

(BILSV, 10.07.2015)




Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Apoteka oslobođa prostor za policiju

NOVI SAD - Selidba uprave Apoteke Novi Sad iz prostora gde treba da se otvori nova policijska ispostava kod Satelitske pijace treba da počne sledeće nedelje, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskom parlamentu predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook